Najavljen sedmi kasački dan

Sre, 12.10.2016 - 17:48 -- dejan.vukovic

Predstojećeg vikenda tačnije u nedelju 16. oktobra konjički klub Bačka organizuje sedmi kasački dan, ujedno poslednji u ovoj sezoni. Glavne trke počinju u 14 časova dok će se od 13 časova održati četiri kvalifikacijske trke. 

Kasački dan najavio je Mirko Babičković ispred konjičkog kluba Bačka - Ovaj sedmi kasački dan je posebno zanimljiv jer u njemu ima trka Oslobođenje grada Subotice koja se trči na 3200 metara iz gume. Ostale trke će se trčati na 2200 metara, sem dvogodaca koji će ići na 1600. Prve trke Oslobođenje grada Subotice održane su 1986 godine i traju sve do danas. Posebno su zanimljiva jer dolaze do izrađaja grla koja vole dugačku distancu i tu je najbitnija izdržljivost grla. 

Više o samoj trci dana rekao je jedan od najboljih subotičkih vozača, Branislav Mukić. - Glavna trka dana je tradicionalna trka Oslobođenje Grada koja se trči svak egodine. Ubraja se u klasne trke. Po meni glavni i apsolutni favorit je grlo Pablo Jet koje dobro poznajem jer sam ja vozio dosta trka i pre dve godine sa njim osvojio ovu trku. Pokušaće mu se suprotstaviti nekoliko grla a najveće šanse dajem za dva grla francuskog porekla koja su izdržljiva. Za ceo trkački dan ima dosta upisanih konja jedino što bi moglo da pokvari je evntualno loše i kišovito vreme. Ovo je poslednji kasački dan u ovoj godina koja je bila izuzetno uspešna i u kojoj su ostvareni lepi rezultati i novi rekordi. 

Sa ovom trkom zaršava se ovogodišnja sezona. U Subotici nova sezona obično počinje u prvoj nedelji aprila meseca. Želja ljudi u klubu i novog rukovodstva je da se poveća broj trkačkih dana i da ih u sledećoj godini bude deset. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search