Fudbaleri Spartaka i Crvene Zvezde podelili bodove

Sub, 22.10.2016 - 23:19 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv – Crvena zvezda 1:1 (0:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca oko 3.500. Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac). Strelci: 0:1 Radovanović u 37. minutu (auto-gol), 1:1 Petković u 65. minutu (auto-gol)

Spartak Ždrepčeva Krv: Mirković, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Bašanović, Kovačević, Farkaš, Milić, Torbica (88. Ađuru), Ivanović (83. Anđić), Mudrinski (67. Savković).

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Rendulić, Luković, Anđelković, Poletanović, Le Talek, Babunski (69. Oliveira), Ruiz (79. Ristić), Plavšić (66. Srnić), Sikimić.

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi i Crvene Zvezde podelili su bodove u Subotici u veoma zanimljivom i borbenom meču u kojem su obe elkipe do pogotka došli iz autogola. Rezultat realan mada su obe ekipe mogle i do celog plena.

Spartak je odlično otvorio utakmicu i od starta zapretio šampionu države. Prvu šansu imali su već u 3. minutu kada je Milić uposlio Ivanovića a golman Manojlović otklonio opasnost. Pokušali su zatim Mudrinski i Torbica, da bi par minuta kasnije usledila nova prilika za domaće. Lopta je došla do Milića čiji šut blokira Anđelković. Ubrzo Zvezda je uspostavila ravnotežu i počela sve ozbiljnije da preti. Pokušao je prvo Babunski da bi u 19. minutu nakon akcije Petkovića i Ruiza odlično šutirao Poletanović i istakao golmana Mirkovića.

Nakon pola sata igre mladi i agilni Plavšić upošljava Poletanovića koji sa sedam metara ne uspeva da savlada Mirkovića. Beograđani su poveli u 37. minutu, Anđelković je sa leve strane ušao u šesnaesterac Spartaka poslao oštru loptu do Sikimića a u nameri da spreči precizan pas Radovanović skreće loptu, ali nesretno u svoju mrežu. Vrlo brzo su odgovorili fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi, Milić je idealno pronašao Ivanovića koji loptu šalje preko gola.

Drugo poluvreme počelo je odličnim šutem Ivanovića koji je sa oko 25 metara skoro iznenadio golmana Cvene Zvezde. Pet minuta kasnije Mudrisnki sa pet metara glavom pogađa golmana Manojlovića. Subotičani su izjednačili u 65. minutu, Kovačević je vešto prošao po desnoj strani ubacio oštru loptu iskosa pred gol Zvezde, prevario golmana Manojlovića da bi Petković u trku pored Mudrinskog loptu poslao u sopstvenu mrežu za 1:1.

Nije nedostajalo uzbuđenja posle izjednačujućeg gola. Crvena Zvezda je žarko želela da dođe do pobede, dok su domaći dobili dodatni motiv i snagu kada su poravnali rezultat. Šansu za beograđane propustio je Ruiz, da bi Spartak uzvratio iz kontra napada preko danas raspoložeog Ivanovića. U finišu utakmice Milić je imao odličnu priliku da reši meč, međutim spretniji su bili Luković i golman Manojlović koji su zaustavuili opasnu kontru Spartaka. Poslednju priliku na utakmici imali su gosti preko Oliviere, ali rezultat se nije menjao.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search