Zaštita životne sredine i upravljanje otpadom

Uto, 25.10.2016 - 18:00 -- nikola.tumbas
Marija Srdić izjava za medije
Marija Srdić izjava za medije
Stanko Krstin izjava za medije
Stanko Krstin izjava za medije

Danas je u Gradskoj kući u plavoj sali održana  info sesija "Zaštita životne sredine i upravljanje otpadom" kojoj su prisustvovali predstavnici  Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, načelnik Severnobačkog upravnog okruga,  inspektori, predstavnici poslodavaca  i poslodavci. Info sesije se organizuju  u sedam gradova Vojvodine – Novom Sadu, Vršcu, Zrenjaninu, Subotici, Rumi, Staroj Pazovi i Kikindi.  Organizator  sesije u Subotici je bilo Udruženje privrednih društava i preduzetnika Subotica.

Projekat je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine na Javnom konkurs za dodelu sredstava za podršku projektima koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u 2016. godini.  Projekat partnerski realizuju Savez udruženja “Mladi rade” (sa sedištem u Kikindi), Unija poslodavaca Vojvodine, osnovne škole - Sveti Sava (Kikinda), Vasa Stajić (Novi Sad), Jovan Cvijić (Zrenjanin) i Sever Đurkić (Bečej) i kompanije - Eko hemik (Novi Sad), Scan metals (Temerin) i SCT Cert (Kikinda).

Projekat  je usmeren na dve ciljne grupe korisnika: učenike  i nastavnike osnovnih škola i  predstavnike privrednih subjekata na teritoriji Vojvodine.  U ime predstavnika poslodavaca učesnicima se obratio Stanko Krstin, predsednik Unije poslodavaca Vojvodine.

Generalni cilj projekta je da kroz informisanje i edukaciju se doprinese izgradnji odgovornosti za postupanje sa otpadom i povezivanju različitih aktera u zajednici - privrednih subjekata, stručnjaka, OCD  i građana, pre svega dece i mladih.  Ispred Saveza Mladi rade primere dobrih  praksi  predstavila je Marija Srdić.

U sprovođenju  aktivnosti  poslodavaca u skladu sa zakonima  na  današnjoj sesiji ključnu ulogu  imali su  striučnjaci iz preduzeća EKO HEMIK doo Novi Sad, koji su predstavili  poslodavcima  tri zakona i obaveze koje iz njih proističu: Zakon o upravljanju otpadom, Zakon o ambalaži i ambalažnom otpadu i Zakon o hemikalijama. 

 

Dragi Vučković  – načelnik Severnobačkog upravnog okruga

Radmila Šerović  – Ministarstvo  poljoprivrede i zaštite životne sredine -  načelnica Odeljenja za upravljanje otpadom

Stanko Krstin – Unija poslodavaca Vojvodine

Vladimir Babić – Eko hemik doo Novi Sad

Marija Srdić  -  Savez Mladi rade

Nikola Stepanov - Savez Mladi rade

Aleksandra Dobrin – Udruženje privrednih društava i preduzetnika Subotica

Suzana Cekić - Udruženje privrednih društava i preduzetnika Subotica

 

info: Aleksandra Dobrin

Autor teksta: 
Custom Search