Prijem za vojnog izaslanika Republike Francuske

Pon, 14.11.2016 - 20:28 -- nikola.tumbas

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i član Gradskog veća zadužena za oblast kulture, Miroslava Babić, primili su danas, u Gradskoj kući, potpukovnika Filipa Delsola, vojnog izaslanika Republike Francuske. Sastanku su prisustvovali Pavao i Boris Franjković, otac i brat tragično nastradalog Subotičanina Gorana Franjkovića, legionara prve klase koji je 14. novembra 2011. godine, u Avganistanu, kao pripadnik francuske Legije stranaca u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija izgubio svoj, a spasao osam života. Vlada Francuske proglasila je Gorana Franjkovića vitezom i posmrtno odlikovala ordenom Legije časti.

Tokom srdačnog susreta istaknuto je da će Grad Subotica podržati inicijativu porodice Franjković da se u našem gradu osnuje klub koji bi nosio ime Gorana Franjkovića. To bi, konstatovano je, bio samo prvi korak u daljem razvijanju prijateljskih odnosa između ambasade Francuske u Beogradu i Grada Subotice u cilju negovanja humanosti i tolerancije, ali i predstavljanja francuskog jezika i kulture.

Uoči sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, delegacija francuske ambasade predvođena potpukovnikom Filipom Delsolom, Dragi Vučković i Miroslava Babić su, zajedno sa porodicom Franjković, prisustvovali misi i obišli večno prebivalište Gorana Franjkovića (1985-2011) na Kerskom groblju.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search