Zajednička konferencija Termohempa, ekologa i inovatora

Sre, 16.11.2016 - 08:43 -- tomislav.dedovic

15.11.2016 “Termohemp” preduzeće za obavljanje inženjerskih delatnosti u oblasti energetske efikasnosti, u saradnji sa organizacijom civilnog društva “Koncept ekologija-energija-ekonomija” i “Društvom pronalazača i inovatora Subotice”, održalo je zajedničku konferenciju u svečanoj sali “Poslovnog Inkubatora Subotica”.

Tema konferencije je bila prezetacija inovativnog modela organizovanja privredne delatnosti mladih preduzetnika pod okriljem Poslovnog Inkubatora Subotica, proisteklog na realizaciji inicijativa građana okupljenih oko nevladinih organizacija. Na konferenciji je prikazan deo proizvodnog programa preduzeća “Termohemp” iz oblasti energetske efikasnosti u zidarstvu. Takođe, su objavljeni značajni rezultati i dobijena priznanja, kojim su članovi Društva inovatora nagrađeni na proteklom Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva “TeslaFest” koji se održao u Novom Sadu prošlog meseca.

Direktor “Termohempa” i predstavnik “Društva Inovatora” su prezentovali svoje pronalaske i govorili o potencijalima njihove primene u cilju privrednog razvoja lokalne zajednice. Predstavnik “EEE koncepta” prisutnima je preneo aktuelnosti radova Organizacije koji su u vezi sa svetskim temama iz ekologije, energetske efikasnosti, ekonomije, a naročito očuvanja prirodnih resursa putem reciklaže otpadnih građevinskih i hemijskih materijala, uštedom i upravljanjem vode, te primena pronalazaka koji omogućavaju kvalitetniji život šire populacije ljudi.

Predstavljen je i model umrežavanja širokog kruga subjekata na realizaciji energetske tranzicije grada Subotice.

Autor teksta: 
Custom Search