Nagrađeni najbolji sportisti SDŽ Spartak

Čet, 24.11.2016 - 17:37 -- dejan.vukovic

Sportsko Društvo Železničara "Jovan Mikić Spartak" broji 27 klubova, po uzoru na ostala velika Društva od ove godine uvedeno je nagrađivanje najboljih pojedinaca u muškoj i ženskoj kategoriji kao i najboljeg sportskog kolektiva. 

Ove godine Upravni Odbor nije imao težak zadatak. Svojim rezultatima u 2016 godini izdvojili su se oni najbolji kome su plakete predali predsednik društva Milan Vučković i potpredsednik Iso Planić

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Klub Dizača tegova Spartak koji je u ovoj godini bio apsolutno dominantan u državi. Ekipni su prvaci Srbije u konkurencuiji seniora, za takmičare do 23 godine, u juniorskoj kao i za učenike srednjih škola. U 2016. g osvojili su osamnaestu titulu seniorskog ekipnog prvaka države, koja je ujedno dvanaesta uzastopna titula. Takmičari KDT Spartak čine osnovni stub reprezentacije Srbije a uz vodstvo trenera Vert Stipana postižu vrlo zapažene rezultate i na međunarodnoj sceni koje se potvrđuju medaljama od 2014 godine u kontinuitetu. Takmičari KDT Spartak osvajali su medalje na Olimpijskim igrama mladih na Evropskim prvenstvaima U17, U20 i U23 kao i na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Najbolji u konkurenciji sportiskinja je atletičarka Spartaka, Jovana Ilić koja je svoje najbolje rfezultate postigla bač u ovoj godini. Bila je nepobediva na svim takmičenjima u državi u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji na 100 i 200 metara i u disciplini troskoka. Proglašena je najuspešnijom takmičarkom državnog prvenstva sa četiri prva mesta, kao i najuspešnijom srpskom takmičarkom Balkanskog prvenstva gde je osvojila tri medalje. Od 2017. godine seli se u SAD gde je dobila punu stipendiju na jednom od najprestižnijih univerziteta, Florida International University. U letnjim mesecima će i dalje nastupati za ekipu AK Spartak i reprezentaciju Srbije.

Nije bilo dileme oko najboljeg sportiste u muškoj konkurenciji. Priznanje je pripalo rvaču Davoru Štefaneku koji je ove godine svoju bogatu karijeru upotpunio osvajanjem zlatne Olimpijske medalje u kategoriji do 66 kg. 

Predsednik Milan Vučković istakao je ideju i razlog ustanovljenja ove akcije - Jednoglasnom odlukom Upravnog Odbora doneli smo odluku da ustanovimo nagradu koju ćemo dodeljivati najboljem muškom i ženskom takmičaru i najboljem klubu u tekućoj godini iz našeg Društva. Mislimo da imamo pravo na zbog rezultata Sportskog Društva Spartak kao i sa bogatom istorijom. Ove godine obogatili smo i Olimpijsku česmu sa novim dobitnicima olimpijskih medalja. Imamo rezultate sa čime da se pohvalimo i po uzoru na Zvezdu i Partizan smo rešili da dodeljujemo te nagrade. Ove godine imali smo lak zadatak. Istakli su se Jovan Ilić u atletici i naravno Davor Štefanek sa krunom karijere i osvajanjem zlatne olimpijske medalje koje je pokrenulo celu naciju. Naravno tu su dizači tegova koji su osvojili 12 uzastopnu ekipnu titulu a osamnaestu ukupno. Mislim da imamo čime da se ponosimo.

Davor Štefanek zadovoljan je što je dobitnik nagrade u svom gradu - Svakom sportisti prija kada dobije neko priznanje jer ono ima svoju težinu i značaj. Meni je ovo posebno drago priznanje jer sam se ove godine vratio u svoj matični klub Spartak. Našli smo dogovor i uz pomoć mog trenera Sretena Damnjanovioća sada sam opet ovde. Izuzetno drago priznanje koje ću pokušaću da opravdam kao i moj dolazak u Suboticu. Vratio sam se u moj Spartak kako bi vratili ekipnu titulu u naš grad. Priliku za to ćemo imati već 4 decembra kada se u subotičkoj hali sportova održava plej of za prvaka države. 

Skromna i mlada Jovana Ilić, najbolja je sportiskinja Subotice. - Izuzetno mi je drago što sam izabrana za najbolju sportiskinju u prvom izboru najboljih sportista SDŽ Jovan Mikić Spartak. Ova godina mi je bila najuspešnija u mojoj dosadašnjoj karijeri a očekujem da svaka naredna bude još bolja i uspešnija. Prešla sam u seniorsku konkurenciju, pronašla se u nekim novim disciplinama a popravila se u onima u kojima se takmičim od malena. Odlazim na Univerzitet u Ameriku, ali ću se leti takmičiti za Spartak i nastupati za reprezentaciju Srbije.  

Najuspešniji kolektiv Klub Dizača tegova Spartak u kontinuitetu ima odlične rezultate. Trener Stipan Vert zadovoljan je priznanjem i istilče rezultate kluba - Ovo priznanje ima poseban značaj. Stalno smo u vrhu i stvaramo nove šampione. Poslednjih par godina imamo i tri reprezentativca od kojih su dvojica već osvajali medalje na velikim takmičenjima, to su Kajdoči Tamaš i Kajdoči Tivadar. Tu je u Rožnjik Ervin koji je obično oko 5 i 6 mesta. Pred nama je Evropsko Prvenstvo za seniore do 23 godine koje se održava u Izraelu od 3-11 decembra i tu se nadamo osvajanju bar jedne medalje.   

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search