Fudbaleri Spartaka prekinuli negativnu tradiciju

Ned, 27.11.2016 - 18:29 -- dejan.vukovic

Radnički - Spartak Ždrepčeva krv 0:1 (0:0)

Niš, stadion: Čair. Gledalaca: oko 1.500. Sudija: Marko Popović. Strelci: Nemanja Milić u 86. min.

Radnički: Bajić, Petrović, Bulatović, Stanković, Radivojević (79. Živković), Arsić, Stojanović, Stanojević, Jovanović, Mrkić, Pavkov.

Spartak Ždrepčeva krv: Mirković, Anđić, Ćalasan, Radovanović, Torbica (88. Pavićević), Bašanović (72. Ađuru), Glavčić (60. Ivanović), Kovačević, Farkaš, Stojković, Milić.

Prekinuta je negativna tradicija, fudbaleri Spartaka napokon su ostvarili pobedu u Nišu. Domaći tim je imao više prilika, međutim junak susreta golman Mirković uspešno je sačuvao svoj gol, da bi u finišu utakmice sevnula brza kontra Spartak Ždrepčeve krvi koju je realizovao Milić odličnim šutem sa ivice kaznenog prostora za pobedu i velika tri boda.

Utakmica je počela šansom Radničkog u 7. minutu Mrkić je poslužio Pavkova čiji šut sa nekoliko metara brani giolman Mirković. Usledila je igra na sredini terena sve do 28. minuta kada je Arsić uputio silovit šut, no lopta odlazi tik pored stative. Spartak je uzvratio dva minuta kasnije, Kovačević je iskoristio nesmotrenost odbrane domaćih izbio sam pred golmana Bajića koji se istakao odličnom reakcijom. Poslednjih pet minuta prvog poluvremena Radnički je izvršio veliki pritisak ka golu Spartaka. Pokušao je Stojanović ali sigurni Mirković zaustavlja i ovaj šut. Usledila su još dva pokuašaja Radničkog, ali sve to odlično je zaustavio izuzetno raspoloženi golman subotičana.

Početak drugog poluvremena protekao j eu terenskoj inicijativi Radničkog. U prvom napadu Jovanović je uputio jak udarac, ali i neprecizan tako da je lopta fijuknula preko prečke. Usledili su novi napadi, koje je odbrana Spartak Ždrepčeev krvi uspešno zasutavljala. Subotičani su do pobede došli u 86. minutu kada je Ivanović došao do lopte na sredini terena, pronašao u kontranapadu Milića koji se ustrelio ka golu protivnika. Stigao je do ivice kaznenog prostora i preciznim udarcem savladao golmana Bajića.

Hvala Fudbalskom klubu Radnički koji nam je ustupio fotografije

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search