Predstavljeni uspešni primeri prekogranične saradnje sa susedima iz EU

Uto, 29.11.2016 - 16:16 -- nikola.tumbas

Na Otvorenom univerzitetu je u organizaciji Centra lokalne demokratije održana je, 28.novembra, Omladinska tribina, koja je realizovana u okviru projekta “Omladinski EU Info kutak“, uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u cilju promocije uspešnih primera projekata IPA prekograničnih programa sa EU susedima realizovanih u Subotici i drugim opštinama APV.

Srednjoškolci iz Subotice su imali prilike da se informišu o rezultatima i značaju programa prekogranične saradnje kako za samu EU tako i za lokalne zajednice koje učestvuju u tim programima u cilju rešavanja zajedničkih razvojnih izazova i pitanja od zajedničkog interesa sa susedima.

Zoran Krtinić, ekspert i saradnik na IPA prekograničnim programima, Melinda Nađ Kišereš, projektni menadžer iz Kancelarije LER Grada Subotice i Lajoš Leko, menadžer na prekograničnim projektima iz Totovog sela su na zanimljiv način mladima podelili svoje znanje i iskustvo, kao i sam koncept i značaj programa prekogranične saradnje.

Pored podizanja informisanosti mladih o značaju programa prekogranične saradnje EU, tribina je imala za cilj da podstakne zainteresovanost mladih za projektni menadžment i projektni način razmišljanja.

Projekat realizuju Centar lokalne demokratije Subotica i Centar lokalne demokratije Knjaževac, uz finansijsku podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

info: Silvija Patarčić

 

Autor teksta: 
Custom Search