Olimpijski san

Sre, 30.11.2016 - 20:03 -- darko.kovacevic

Roman Silivje Otašević "Olimpijski san", objavljen uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije u izdanju Pčelice, namenjen je svim tinejdžerima koji imaju cilj i sanjaju velike snove, ne samo u sportu već i u nauci, umjetnosti, drugarstvu, ljubavi... tinejdžerima koje ni najveće prepreke ne mogu pokolebati.

Izdavač za knjigu u čije korice je spakovan priča o petnaest dana u životu jedne devojčice koja sanja o učešću na Olimpijskim igrama 2020. godine kaže da će svakome ko je pročita biti podstrek da ne odustaje od svojih želja, ambicija i snova.

Svakodnevica junakinje sa kojom se može poistovetiti svaki tinejdžer, sve vreme je usmerena samo ka jednoj stvari - poslednjem plivačkom takmičenju u sezoni.

Svi problemi sa kojima se junakinja susreće - od adolescentskog neslaganja sa roditeljima, do odnosa sa drugarima, sestrom, zaljubljivanjem, bakom, gubljenja torbe sa opremom za plivanje, pa do zatvaranja bazena na kome trenira 11 dana pre poslednjeg takmičenja u sezoni, povezani su i isprepletani sa njenim jedinim ciljem odlaskom u Tokio na OI.

Roman su, kako bi ohrabrili decu da ne odustaju od sporta, i podsetili ih da odricanja vrede upotpunili sportisti čijim se rezultatima divila cela nacija -  bivši vaterpolista Aleksandar Šapić predgovorom knjizi, i plivačica Nađa Higl, čiji je ostvareni san sumiran umesto pogovora.

Kako bi motivisali neke nove pobednike, knjigu su podržali i osvajči olimpijskih medalja Davor Štefanek, Tijana Bogdanović, Nikola Jakšić olimpijski vicešampion u plivanju Milorad Čavić, kao i Uroš Tripković - bivši košarkaški reprezentativac i igrač Borca, Partizana, Huventuda, Unikahe, Valjadolida i Fenerbahčea.

Ličnosti: 
Custom Search