Spartak i Radnik podelili bodove

Sre, 30.11.2016 - 17:51 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv - Radnik 1:1 (1:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 250. Sudija: Novak Simović (Lovćenac), pomoćnici: Slobodan Pavlović (Užice), Srđan Minić (Rača). Strelci: 0:1 Adamović u 11. minutu, 1:1 Mudrinski u 16. minutu.

Spartak Ždrepčeva krv: Mirković, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Bašanović, Kovačević, Ađuru, Milić, Glavčić (58. Savković), Torbica (78. Ivanović), Mudrinski

Radnik: Čančarević, Mladenović, Vuković, Gojković, Milovanović, Pejčić, Đorić, Radović (83. Nenadović) Adamović, Merdović (90+3 Zlatanović), Nikolić (89. Milinković).

Po hladnom vremenu u Subotici je viđena borbena utakmica u kojoj su domaćini možda bili bliži pobedi zbog tri odlične propuštene prilike, ali i fudbaleri Radnika mogu da žale za celim plenom pogotovo iz 91 minute kada je Mirković odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu nakon šuta Nenadovića.

Radnik je zapretio u desetom minutu kada je sa desetak metara Radović gađao preko gola. Dva minuta kasnije gosti su došli u vodstvo nakon odličnog gola Miloša Adamovića iz slobodnog udarca, koji je prebacio živi zid i loptu poslao u gornji desni ugao. Nakon primljenog gola subotičani su zaigrali znatno angažovanije ka jasnim ciljem za poravnanje rezultata. Uspeli su da izjednače u 16. minutu iz akcije koja je potekla od Glavčića, lopta je zatim došla do Bašanovića koji je uputio pred gol gde se nalazio Mudrinski i iskusno je smestio u mrežu.

Nakon izjednačenja Spartak je još ofanzivnije krenuo ka golu protivnika. Pokušao je Glavčić iz slobodnog udarca u 24. minutu no lopta ide pravo u ruke Čančareviću. Minut kasnije Milić je uposlio Mudrinskog koji je odlično šutirao, pogodio prečku nakon čega se lopta odbila sa gol linije ali je na žalost domaćina nije i prešla. u 40. minutu nakon brojnih prigovora sudija Novak Simović odstranio je Milorada Kosanovića trenera Radnika sa klupe. Gosti su se ubrzo oslobodili pritiska i zapretili preko Milovanovića koji je pokušao glavom. U finišu prvog dela Nikolić je želeo da nadmudri golmana Mirkovića koji je iz ovog duela izašao kao pobednik.

Početkom drugog poluvremena obe ekipe su stvorile nekoliko poluprilika. Radnik je ozbiljnije zapretio u 67. minutu, Mladenović je pronašao Nikolić koji je za malo bio kratak. Isti igrač imao je novu priliku dva minuta kasnije, no lopta odlazi pored gola. Spartak je najbolju priliku imao u 73. minutu kada je Stojković uposlio Mudrinskog koji odlično šutira i proslavlja golmana Čančarevića. U sledećem napadu dobru šansu imao je i Milić koji glavom ne uspeva da pogodi mrežu protivnika.

U finišu utakmice Spartak je ponovo bio sve opasniji. Pokušao je Ivanović u 88. minutu no njegov šut takođe odlazi pored gola. U prvom minutu sudijske nadoknade golman Mirković je odlično intervenisao i sprečio Nenadovića da svojoj ekipi donese sva tri boda.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search