Subotica domaćin Univerzitetskog Evropskog prvenstva u veslanju

Čet, 01.12.2016 - 20:54 -- dejan.vukovic

Grad Subotica će biti domaćin Univerzitetskog Evropskog prvenstva u veslanju koje će se opdržati u julu 2017 godine. Povodom tog velikog sportskog događaja danas je u plavoj sali Gradske kuće održana konstitutivna sednica Organizacionog odbora Evropskog univerzitetskog prvenstva u veslanju Subotica 2017. Sednici je prisustvovao Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, prof. dr Siniša Jasnić, i Nemanja Simović, član Gradskog veća grada Subotice zadužen za sport i omladinu.

Vladimir Batez je istakao značaj ove sportske manifestacije. - Ovaj sportski događaj ima apsolutnu podršku Pokrajinske vlasti i pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Danas imamo konstitutivnu sednicu Organizacionog odbora Univerzitetskog Evropskog Prvenstva u veslanju koje će se održati na Paliću. Ova manifestacija je od izuzetnog značaja za grad Suboticu ali i za granu sporta koja ima veliku tradiciju na ovom prostoru. Oformićemo sve potrebne organe kako bi što spremnije dočekali to Evropsko Prvenstvo. Zahvalio bih se Univerzitetskom Sportskom Savezu Srbije koji je dobio organizaciju ovog takmičenja, jer bez njih se ovo ne bi ni održalo. Oni su doveli ovo takmičenje u Suboticu na jezero Palić i biće jedan od tehničkih organizatora prvenstva. Ovom prilkom bih se zahvalio gradonačelniku Bogdanu Labanu i Članu veća za sport i omladinu, Nemanji Simoviću koji su upriličili današnji sastanak. 

Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, prof. dr Siniša Jasnić zahvalio se gradu Subotici na podršci - Tehnički organizatori Mislim da je izuzetna čast da mi organizujemo jedan ovakav šampionat, veslanje je jedan od najrazvijenijih univerzitetskih sportova. Vlada veliko interesovanje za ovo Prvenstvo i očekujemo oko 500 takmičara koji bi trebalo da dođu na Palić. Zahvalio bih se Pokrajinskom srekretarijatu i naravno čelnicima grada Subotice što će se baš ovde organizovati ovo Prvenstvo. Univerzitetski sportski savez Srbije želi podjednako da razvija sve Univerzitetske cente u prilog tome ide činjenica da će ovde biti Evropsko prvenstvo u veslanju, Novi Sad će biti domaćin svetskog univerzitetskog prvenstva u sambou a 2018g Evropsko prvenstvo u odbojci biće održano u Zrenjaninu. Mislim da je ovo dobra prilika za promociju Palića kao turističku destinaciju

Ispred domaćina obratio se Nemanja Simović - lepa prilika da ispromovišemo Suboticu i sport u našem gradu. Volimo da se pohvalimo da smo grad Olimpisjkih šampiona što i jesmo. Zahvalnost Univerzitetskom sportskom savezu Srbije i Pokrajinskom sekretariju za sport i omladinu šti su prepoznali Suboticu da ima kapacitete i resurse za organizaciju jednog ovakvog takmičenja. Preko 500 takmičara, puni hoteli, veliki broj boravišnih taksi. U narednim mesecima nastavićemo saradnju sa Pokrajinskim sekretarijotom za sport, već sutra imamo prvi sastanak za izgradnju nove atletske staze na Gradskom stadionu. Proizvod naše saradnje subotičani će moći da vide u narednom periodu. Naš cilj i naša želja je da se pokrije gradsko klizalište, da se promeni atletska staza, da završimo radove na reflektorima, a već smo postavili novi balon na gradskom bazenu u Dudovoj šumi.    

 

    

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search