Pokret za preokret: Istražiti prebijanje i zlostavljanje deteta

Kategorija: 

Gradski odbor Pokreta za preokret Subotica traži da se hitno isražiiI i sankcioniše nasilničko ponašanje policajca S.B., koji je pretukao 11-godišnjeg dečaka M.P i vukao ga za kapuljaču kilometer i po, zgob čega je dete pored fizičkog nasilja bilo izloženo i zlostavljanju.

Preokret ocenjuje da bujanje kriminala u Subotici, sa kojim policija ne može da izađe na kraj, verovatno i zbog političke zaštite koji neki uživaju, ne treba da bude razlog iživljavanja na nedužnim građanima, posebno decom. To narušava ugled ostalih policajaca, koji gotovo u nemogućim uslovima pokušavaju da se drže zakona iI da zaštite živote i imovinu građana Subotice koja je sve više ugrožena.

“Odmah smo obavešteni o nesrećnom događaju, iz razloga što u naš Pokret Subotičani imaju poverenje. Do danas nismo izlazili sa saopštenjem jer čekamo šta će nadležni organi preduzeti u ovom slučaju. Smatramo da je sigurnost svih Subotičana ugrožena, kada neko ko nosi uniform sebi dozvoljava da tuče i nanosi  teške povrede detetu koje bi policija trebala da štite.  Postavlja se pitanje da li su u Gradskom SUP-u do te mere narušeni odnosi pa je to posledica opšteg stanja ili je u pitanju pojedinačni slučaj. Bojimo se da je ovo prvo jer je Subotica posta nesiguran grad, a za to odgovornost snosi rukovodstvo policije u Subotici. Čekaćemo šta će biti preduzeto po ovom pitanju i ukoliko neko pokuša da iskoristi protek vremena da ovo prođe nekažnjeno bićemo tu da preduzmemo sve, pa i da javno protestujemo.”- ističe Darko Antelj funkcioner Pokreta za preokret iz Subotice.   

Pokret za preokret

Custom Search