Novo rukovodstvo Zavičajne zajednice Republika Srpska u Subotici

Ned, 18.12.2016 - 01:10 -- nikola.tumbas

U prostorijama Otvorenog univerziteta u Subotici, održana je redovna III godišnja Skupština ZZRS-Subotica (Zavičajna zajednica Republika Srpska - Subotica). Sednicu je vodio i njome presedavao predsednik Skupštine ZZRS-Subotica g. Duško Simić. Nakon izabranog radnog predsedništva, članova radnih tela, i konstatacije da sednici prisustvuje dovoljan broj delegata (90), prisutnima se obratijo predsednik I.O. zajednice g. Milorad Ćopić. U svome izlaganju u proteklom periodu istakao je da je udruženje imalo niz dobrih projekata, kako u humanitarnom, tako i u društvenom  radu, i da  je dosta radilo na afirmacijii članstva, i da na današnji dan imamo preko 1.700 članova. Posebno je pohvalio naše podružnice u Novom Žedniku i Đurđinu, kao i udruženje Vrbljanaca GO u Subotici.

Prisutnima se potom obratio predsednik N.O. Savić Nikola konstatujući da je udruženje sve radilo transparentno, i u skladu sa zakonom i statutom  udruženja.

Za novog predsednika Skupštine ZZRS-Subotica izabran je g. Prole Duško iz N. Žednika, a za potpresednika je izabran je profesor Boro Samardžija iz Đurđina.

Broj članova izvršnog odbora sa dosadašnjih jedanaest povećan je na petnaest, a broj članova N.O. sa  tri na pet.

Po završetku sednice presedavajući se zahvalio svima prisutnima i pozvao ih na koktel u prostorije udruženja koje se nalaze na III spratu zgrade Otvorenog univerziteta u Subotici.

Autor teksta: 
Custom Search