Repertoar Eurocinema za period od 22.12. do 28.12.

Uto, 20.12.2016 - 15:56 -- nikola.tumbas

Petak, 23. decembar u 19h - Bioskop Eurocinema

 

Balet: KRCKO ORAŠČIĆ - 3D BALET u dva čina

Marijinski Teatar

 

Cena karte: 500 dinara

Kompozitor: P.I. Čajkovski

Koreograf: Vasili Vajnonnen po M. Petipa

Dirigent : Valeri Gergijev

Trajanje :105 minuta

 

Produkcija baleta Krcko Oraščić Marijinskog teatra je prvi 3D balet koji se može emitovati u svim digitalnim bioskopima širom sveta. Balet je u 3D tehnici snimljen u Marijinskom teatru u Sankt Peterburgu, jednom od najuglednijih svetskih pozorišta.

Krcko Oraščić je balet u 2 čina prvi put izveden davne 1892. u Marijinski Teatru u Sankt Petersburgu. Libreto baleta bazira se na priči Krcko Oraščić i kralj miševa koju je napisao E.T.A. Hofman.

Omiljeni balet za decu u kome se ona zahvaljujući divnoj muzici, kostimima i scenografiji, osećaju kao da su i sama deo ove čarobne priče koja se odvija u vreme Božića.

 

 

Animirani film: PAT I MAT / Pat & Mat The Film (Češka, 2016)

Sinhronizovvano!

 

Raspored prikazivanja:

22-28.12. u 11h

Cena karte: 200 dinara

 

Režija: Marek Beneš

Dužina trajanja filma: 84 min

Žanr: komedija, fantazija

 

Pat i Mat su 40 godina jedan drugom bili najbolje komšije. Sada su odlučili da se osvrnu na svoj ludi život. Šta može biti bolje od kućnog filma na 35-milimetarskoj traci na kojoj su zabeleženi brojni trenuci iz njihovog svakodnevnog života?

 

Trejler: https://vimeo.com/161653991

 

 

 

 

 

 

Animirani film: PEVAJMO 3D / Sing (SAD, 2016)

Sinhronizovan!

 

Raspored prikazivanja:

22-28. decembar u 17h

Cena karte: 350 dinara

 

Režiser: Garth Jennings

Režija sinhronizacije: Nikola Bulatović

Glasovi: Slobodan Stefanović, Paulina Manov, Dragan Vujić Vujke, Milan Antonić, Iva Stefanović, Milan Tubić, Dušica Novaković, Danijel Sič, Peđa Damnjanović, Dragana Milošević, Marko Marković, Bojan Hlišć, Leontina Vukomanović, Bojan Lazarov, Mina Lazarević, Vuk Bulatović, Vladan Savić, Zinaida Dedakin

Žanr: animirani, komedija, avantura

Dužina trajanja filma: 108 min

 

 

Illumination je oduševio publiku širom sveta voljenim hitovima kao što su „Grozan ja“, „Loraks“, „Grozan ja 2“, i „Malci“, drugi po redu animirani film s najvećom zaradom u istoriji. Posle velikog uspeha komedije „Tajni život ljubimaca“, Illumination predstavlja film „Pevajmo“ koji nam dolazi za praznike. Metju Mekonahju, Skarlet Johanson, Džon C. Rajli, Teron Edžerton i Tori Keli igraju glavne likove u ovoj muzičkoj komediji o pronalaženju sjajne zvezde koja postoji u svima nama.

Smešten u svet poput našeg ali koji naseljavaju samo životinje, „Pevajmo“ predstavlja Bastera Muna (oskarovac Metju Mekonahju), uglednu koalu koja je direktor nekada velikog pozorišta koje je vremenom propalo. Baster je večiti optimista, dobro, možda malo živi u zabludi, ali voli svoje pozorište iznad svega i učiniće sve da ga zadrži. Sad, suočen s propadanjem svoje životne ambicije, on ima poslednju šansu da vrati ovom izbledelom dragulju nekadašnju slavu tako što će producirati najveće svetsko takmičenje u pevanju. Pojaviće se pet najozbiljnijih kandidata: Majk, (Set Mekfarlan) miš koji pevuši jednako dobro kao što vara ljude; Mina, stidljiva slonica tinejdžerka (Tori Keli), koja ima užasnu tremu od nastupa; Rosita, premorena majka (oskarovka Ris Viterspun) koja ima 25 prasića; Džoni, mladi gorila gangster (Teron Edžerton) koji traži način da pobegne od porodičnog kriminala, i Eš, pank-rok bodljikavo prase (Skarlet Johanson) koja pokušava da se otrese svog arogantnog dečka i postane solo pevačica. Sve životinje će doći na Basterovu audiciju verujući da je to njihova šansa da promene svoj život. A dok ih Baster sve pojedinačno podučava i dovodi sve bliže i bliže velikom finalu, počeće da shvata da pozorište možda nije jedino što treba da se spasi. U filmu „Pevajmo“ će se naći preko 65 hit pesama, a stiže u domaće bioskope 22. decembra.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=gOqnSitmRbI

 

 

Domaći fim: SANTA MARIA DELLA SALUTE (Srbija, 2016)

Raspored prikazivanja:

22. decembar u 19h

24-28. decembar u 19h

Cena karte: 250 dinara

 

Glumci: Vojin Ćetković, Tamara Aleksić, Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović

Režiser: Zdravko Šotra

Dužina trajanja filma: 120 min

Žanr: drama, romantični

 

Priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima.

Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski. Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme.

Naša priča prati čitav taj neobično dinamični život.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=uuL5MkS8FNk

 

 

Film: ODMETNIK-1 – STAR WARS PRIČA 3D / ROGUE ONE: A STAR WARS STORY (SAD, 2016)

 

Raspored prikazivanja:

22-28. decembar u 21h

Cena karte za 3D: 350 dinara

 

Režija: Gareth Edwards

Uloge: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmed, uz Jiang Wen i Forest Whitaker

Žanr: akciona avantura

Dužina trajanja: 134 min.

Studio: Lucasfilm

 

Iz Lucasfilma stiže potpuno nova avantura epskih razmera ODMETNIK-1, prvi od STAR WARS samostalnih filmova. U vreme konflikta, grupa neočekivanih junaka ujediniće se u misiji da ukrade planove za Zvezdu smrti, najstrašnije oružje za uništenje koje poseduje Imperija. Ovaj ključni trenutak u Star Wars istoriji okupiće obične ljude koji su odabrali da rade izuzetne stvari i na taj način će postati deo nečeg što je veće od njih samih.

 

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=dqXXy_dplbA

 

Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Čet, 22.12.2016 - 16:00
Vreme održavanja - kraj: 
Sre, 28.12.2016 - 22:00
Kategorija: 
Custom Search