Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Sagmajster uspešno okončao sedmu etapu

Pon, 09.01.2017 - 22:51 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Nakon dana pauze, takmičari na Dakar relijiu su danas vozili sedmu etapu koja se pružala u Boliviji od La Paza do Uyuni. Subotičanin Gabor Sagmajster i ovu etapu je uspešno okončao i nastavlja ka cilju koji će biti u Boenos Ajresu 14. janura. 

Današnji specijal vožen je po pesku na nadmorskoj visino od oko 3.500 metara nadmorske visine. Poslednji deo vožen je po blatu zbog obilnih padavina proteklih dana te je umesto pretviđenih 275 kilometara današnji specijal skraćen na 174km. U konkurenciji motorista najbrži su bili vozači na Hondama. Pobednik etape je Brabec, kome je ovo prva etapna pobeda na ovogodišnjem Dakaru, on je stazu prešao za 2:02 sati, drugi je bio Goncalves sa zaostatkom od 1:44 min. Treće mesto pripalo je vodećem u generalnom plasmanu Samu Sunderlandu koji je zaostao nešto skoro pet minuta međutim ujedno je i povećao prednost u ukupnom poredku nad Quintanilom koji vozi motor marke Husqvarna i sada zaostaje skoro 18 minuta. 

Gabor Sagmajster današnju etapu završio je na 89. mestu što ga u ukupnom poreku svrstava na 88 poziciju. Subotičanin se nada boljem rezultatu u drugoj nedelji Relija, koji iako je teži po konfiguraciji terena njemu više odgovara. Pred početak sedm etape bio je vidno raspoložen u iščekivanju nastavka takmičenja.

- Prva nedelja je prošla sa dosta problema. Četvrti dan sam imao kvar na motoru i tada sam izgubio 3 ipo sata. Vozio sam i preko 1.500 kilometara po ledenoj kiši a sigurno da više volim sunce od kiše. Do sada smo bili na velikoj nadmorskoj visini gde se teže diše i motor ne funkcioniše kako bi trebalo. Sada smo na pola Dakara i naglasio bih da motor ponovo radi dobro. Čeka nas etapa do Uyunia, zatim idemo do Saltija i ulazimo u Argentinu kada za mene počinje pravi Dakar. Vozićemo po dinama, što mi odgovara i ako motor funkcioniše vidimo se u Buenos Ajresu. 

Na fotografijama u prilogu možete videti atmosferu iz bivaka za vreme vremenskih neprilika zbog koje je odložena 6 etapa. Fotografije obezbedio Pajo Milodanović i sajt motorsport.com

Ličnosti: 
Autor teksta: 

Više o ovoj temi...

Nakon odložene devete etape zbog odrona i problema na stazi danas je vožena izuzetno naporna deseta etapa ukupne dužćine specijala od 449 kilometara po dinama i brzim deonicama po predelima Argentine. Sagmajsterovo iskustvo danas je došlo do izražaja, ostvarivši najbolji plasman na ovogodišnjem Dakaru. 

Specijal dužine 449 km od Chilecita do San Juana najbrže je prošao Bort Bareda sa svojom Hondom. On je stazu prešao za 5 sati i 49 minuta. Drugi za samo 24 sekunde zaostatka bio je slovak Svitko, dok je treće mesto pripalo domaćem takmičaru argentincu Ciami koji je zaostao nešto više od tri minuta. Gabor Sagmajster je bio odličan tokom cele etape i na kraju zauzeo 59 mesto, što mu je ujedno i najbolje na ovogodišnje Dakar reliju. 

U generalnom plasmanu na prve tri pozicije...

detaljnije
Post date: Čet, 12.01.2017 - 23:51

Danas je na Dakar reliju vožena osma etapa ukupne dužine od skoro 900 kilometara sa specijalom koji je bio 492 kilometra. Karavan je stigao u Saltu grad u Argentini odakle se sutra nastavljaju dalje takmičenje. Subotičanin Gabor Sagmajster uspešno je okončao i osmu etapu i nastavlja ka svom cilju da uspešno okonča i ovogodišnji najprestižniji reli na svetu.

Pobednik etape je Bort Bareda kome je ovo drugi etapni trijumf na ovogodošnjem Reliju. Trijumfovao je ispred dva vozača na motorima marke KTM, austrijanca Walknera i britanca Sunderlanda koji je i dalje vodeći u generalnom plasmanu a povećao je i prednost u ukupnom poretku. Sunderland ima prednost  od skoro 21 minut u odnosu nad Quintanilom i preko 28 minuta nad Van Beverenom.

Gabor Sagmajster dobro je počeo etapu,...

detaljnije
Post date: Uto, 10.01.2017 - 23:02

Gabor Sagmajster uspešno nastavlja takmičenje na najprestižnijem reliju na svetu. Uprkos brojnim tehničkim problemima koje ima sa svojim motorom završio je današnju petu etapu koja je zbog loših vremenskih uslova bila skraćena na 219 kilometara. 

Ovogodišnji Dakar izuzetno je zanimljiv, u dosadašnjih pet etapa bilo je pet pobednika. Današnji peti specijal odlično je odvozio Sunderland na svom motoru marke KTM. Dokazao se sa odličnom navigacijom i za 2:21:51 sati završio današnji specijal i time preuzeo lidersku poziciju u generalnom plasmanu. Drugi je bio Goncalves na Hondi sa zaostatkom od preko sedamminuta a treeći Van Beveren koji sada zauzima treće mesto i ukupnom poredku. Dosadašnji lider španac Bord Bareda etapu je završio tek na 23 poziciji sa preko 37 minuta zakašnjenja...

detaljnije
Post date: Sub, 07.01.2017 - 01:43

Uprkos početnim problemima Gabor Sagmajster uspešno je okončao prve tri etape na Dakar reliju. Prvi dan vožena je samo kratka deonica od 39 kilometara, nakon čega su usledila dva dugačka specijala po terenima Argentine. 

U drugoj etapi Sagmajster je imao nekoliko tehničkih problema sa motorom. Gasio se na pravcima zbog čega je izgubio par puta po 2-3 minuta. Na 179. kilometru naišao je na isušenu reku gde je bila izuzetno smanjena vidljivost. Doživeo je pad, međutim vrlo brzo je nastavio trku dalje. Najbrži na drugoj etapi bio je Toby Price koji je na motoru marke KTM specijal od 275 kilometara završio za nešto preko 2 sata i 37 minuta. 

- Bila je ovo odlična reli staza. Međutim, imao sam nekih problema sa motorom nakon pada nisam mogao razviti veću brzinu od 160...

detaljnije
Post date: Sre, 04.01.2017 - 23:09

Današnjim predstavljanjem i prvoim specijaloom od samo 39 kilometara starovao je ovogodišnjii 39. po redu Dakar reli. Na ovom prestižnom reliju Srbija ima samo jednog predstavnika. Subotičanin Gabor Sagmajster će voziti motor marke KTM i pokušati da ostvari što bolji plasman u konkurenciji privatnih vozača na svom desetom nastupu na Dakar reliju. 

Reli će se po prvi put voziti u Paragvaju odakle su i startovali ovogodišnji učesnici. Karavan je krenuo 2. januara iz Asunsiona glavnog grada Paragvaja sa ciljem 14. januara u Buenos Airesu, glavnom gradu Argentine. Za to vreme učesnici će preći 12 etapa i sa samo jednim slobodnim danom. Ima dosta novih etapa u odnosu na ranije godine koji su dugački a šest se voze na visokim nadmorskim visinama od preko 3000m...

detaljnije
Post date: Pon, 02.01.2017 - 17:04