Fudbaleri Spartaka pobedili u prvoj kontrolnoj utakmici

Ned, 15.01.2017 - 13:48 -- dejan.vukovic

SZEOL SC – FK Spartak Ždrepčeva krv  1:2 (1:0)

Teren sa veštačkom travom u Morahalomu. Strelci: Mendebaba (Szeol), Abaz i Stamenković (Fk Spartak)

SZEOL: Nacsa, Lipták, Gajág, Rácz, Schrammel, Forró, Buzási, Mendebaba, Grünvald, Tomišić, Péter. igrali još: Leindler, Burány, Maksimović, Harsányi, Beretka, Göncző, Papp, Rádi.

Spartak: prvo poluvreme: Mirković, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Bašanović, Anđić, Krmar, Glavčić, Torbica, Savković, Mudrinski. 2 poluvreme: Ostojić, Gajić, Bjelobrk, Pejović, Parezanović, Mirosavljević, Matijević (Pantić), Medić, Petrović, Abaz, Đokić M. (Stamenković) 

Fudbaleri Spartaka pobedili su u prvoj kontrolnoj utakmici pred nastavak prvenstva mađarsku ekipu Szeol koju je preuzeo trener Zoran Kuntić. Subotičani su do pobede nad mađarskim drugoligašem došli u drugom poluvremenu nakon preokrteta.

Prvu ozbiljnu priliku Spartak je imao nakon pola sata igre kada je lopta umesto mreže pogodila stativu da bi u finišu prvog poluvremena domaćini došli dio prednosti. Schrammel Adam je sa desne strane odlično uposlio  Mendebabu koji vara golmana Mirkovića i loptu šalje u mrežu. 

Drugo poluvreme počelo je izjednačujućim golom Spartaka. Mladi Emil Abaz, potencionalnon pojačanje subotičana, je odlilčnim golom sa ivice šesnaest metara loptu poslao u mrežu. Abaz je mladi makedonski fudbaler (1998. godište) koji je igrao u Belgiji, za mlađi tim Anderlehta, a prošle seozne je prešao u zagrebački Dinamo. U Hrvatskoj je Abaz igrao za drugi tim Dinama, u Drugoj ligi Hrvatske, ali i za ekipu Dinama do 19 godina koja je igrala u Ligi šampiona za juniore.

U finišu utakmice odličnom intervencijom golman spartaka je sačuvao svoju mrežu da bi subotičani u 90. minutu utakmice stigli do pobede. Nakon greške u odbrani Szeola omladinac Spartaka, Stamenković loptu šalje u praznu mrežu za konačnu pobedu od 2:1. 

Foto: Szeol FC 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search