Saopštenje Dveri o predsedničkom kandidatu Bošku Obradoviću

Kategorija: 

Председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић најозбиљније и најхрабрије се супротставља Александру Вучићу и његовом корумпираном режиму, који штити интересе тајкуна, криминалаца, крупних капиталиста, страних банака, ММФ, НАТО-а и Брисела. У бројним скупштинским наступима Обрадовић је ово доказао. Дошло је време да се заустави 16-огодишње уништавања Србије. Бошко Обрадовић и Двери једине нуде промену политике која може да доведе до државног, друштвеног и економског опоравка, подизања стандарда грађана и оснаживања породице као основне ћелије друштва.

Наш председнички кандидат се бори за стварање друштва у којем су интереси обичних људи и њихових породица на првом месту. Он најбоље разуме проблеме са којима се данас суочавају обични људи јер и сам припада њима. О каквом се кандидату ради најбоље говори чињеница да је на последњим локалним изборима у Чачку добио 25 одсто гласова својих суграђана и комшија. У изборној јединици у селу Вранићи где је рођен освојио је 40 одсто гласова, а у две изборне јединице у Чачку, у кварту у којем живи и у којем је одрастао, добио је 34 и 36 одсто гласова.

 Његови најважнији циљеви су заштита презадужених грађана и породица, враћање неуставно отетих пензија, право сваког човека на посао и зараду према знању и квалификацијама, а не према партијској припадности. Он се бори  да се заустави одлазак младих, да држава пружи снажну подршку женама које не успевају да ускладе свој породични живот и професионалну каријеру, самохраним родитељима, да се заштити и оснажи сељак, пољопривредник, домаћи произвођач.

Све мере и политике за које се Бошко Обрадовић и Двери залажу имају за циљ да сваки грађанин, обичан човек, својим радом може себи да обезбеди пристојан живот и да има добре услове  и могућности да ствара и развија породицу. Залажемо се за независну и слободну Србију, а оштро се супротстављамо диктату било којег страног центра моћи и зато се  противимо уласку Србије у ЕУ и бриселским уценама.  Само независна  држава  може да буде економски снажна и само у таквој земљи породица може да се развија и јача.

Бошко Обрадовић се скоро две деценије бави друштвено-политичким радом, а  далековидост његових политичких идеја и идеја Двери сада се потврђује на међународном плану. Он је један од оснивача Двери, које су настале на Универзитету у Београду 1999. године као гласило студената за националну културу и друштвена питања, а од 2003. Двери су најактивнија српска патриотска организација која се доследно бори за јачање националног суверенитета и идентитета, повратак традиционалним вредностима, заштиту домаћег економског интереса, ближу сарадњу са Русијом а против погубног пута у ЕУ и НАТО.

Сличну политику грађани  широм Европе и света сада препознају као најбољу за њихове интересе и интересе њихових земаља. Тако се десио Брегзит, победа Трампа, победа проруских кандидата у Молдавији и Бугарској, док широм Европе јачају слични евроскептични политички покрети. Двери су на линији тих крупних геополитичких промена у Европи: неолиберални модел је доживео крах, рађа се нови свет. Бошко Обрадовић је носилац те политике која се ошто супротставља систему који штити интересе крупног капитала, финансијских кругова  и са њима повезаних политичких елита, а који  је уништио  бројне националне економије и стандард грађана. Глас за Бошка Обрадовића на председничким изборима је глас за политичке промене и опоравак Србије, за заустављање корумпираног режима у даљем уништавању стандарда грађана и наше државе.

Kolekcija članaka: 

Više o ovoj temi...

Iako svesni svih razlika među opozicionim strankama i pokretima, zastupali smo ideju i predlog da bi opozicija trebalo da ima zajedničkog kandidata, tada, baš kao i danas, smatrali samo da je dobro da opozicija ima jednog kandidata jer je sa druge strane protivnik trenutni režim. Danas imamo više opozicionih kandidata, što govori o tome da opozicija nije mogla da se ujedini kao 2000.godine, mada možda upravo više opozicionih kandidata dovede do mobilizacije opozicionog biračkog tela. Verujemo da ovog puta neće biti belih listića i da će svako u opoziciji imati priliku da podrži svog i svojim političkim stavovima, najbližeg kandidata. Kakva će biti ova kampanja, imali smo prilike da naslutimo, jer je već počela i razigrala se prava medijska hajka na opozicione kandidate, naročito na...

detaljnije
Post date: Uto, 28.02.2017 - 17:36

Nova Stranka će na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije, nedvosmisleno stati i svesrdno podržati Sašu Jankovića kao jedinu zdravu alternativu za poziciju čoveka koji će u pravom smislu biti oličenje i predstavnik svih građana Srbije, gde je to poverenje apsolutno sa svojim dosadašnjim radom i nastupom zaslužio. Stali smo rame uz rame sa sto najvećih intelektualaca današnjice.

Odmerenost, hrabrost koju je pokazao u teškim trenucima, posvećenost odbrani vladavine prava i zaštiti ljudskih prava, profesionalni rezultati u izgradnji važne institucije – garancija su da bi Srbija u njemu dobila predsednika kakvog zaslužuje. Pozivamo sve demokratski orijentisane građane, organizacije i političke stranke da pomognu da Srbija dobije...

detaljnije
Post date: Sre, 22.02.2017 - 13:34

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Mađarskog pokreta, Peter Kokai i Jene Maglai su obrazložili razloge podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću.

Tajming (Kokai - 0.00 - 07.00. - Magli do kraja.)

 

Post date: Uto, 21.02.2017 - 17:51

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je izneo Savetu stranke odluku Predsedništva da će SVM na republičkim izborima za  predsednika Srbije podržati Aleksandra Vučića.

Protekli period je bio prepoznatljiv po osetljivim pitanjima vezanih za unutrašnju politiku Srbije, za budućnost države i stabilnost regiona, kao i za položaj vojvođanskih Mađara. Donešene političke odluke su učvrstile izgradnju slike o Srbiji, koja gleda u budućnost, uz istovremeno poštovanje posebnih interesa zajednice vojvođanskih Mađara.

Savet Saveza vojvođanskih Mađara, sagledavši navedena pitanja predočene od strane predsednika stranke, a polazeći od potrebe sačuvanja sloge i političke snage zajednice Mađara i imajući u vidu...

detaljnije
Post date: Pon, 20.02.2017 - 18:50

Dušan Kliska, pravni savetnik GO SRS Subotica, na današnjoj press konferenciji je nastavio kritiku rada javnih preduzeća u gradu koju je započeo zadnji puta, s time da je ovog puta komentarisao prikupljanje zahteva, od strane Grada, za priključak na buduću mrežu JKP “Vodovod i kanalizacija” u naselju Palić, i po njemu moguće komplikacije oko toga.

On je naveo da je već jednom na Paliću bio raspisan samodoprinos za kanalizaciju koji su građani plaćali a da nisu svi dobilli ono što su očekivali (tajming 03.25. pa na dalje ).

Ukratko, on smatra da nije u redu uzimati novac od građana za razvoj kanalizacione...

detaljnije
Post date: Pon, 20.02.2017 - 17:23
Custom Search