Predstojećeg vikenda praznik hokeja na Gradskom klizalištu

Uto, 17.01.2017 - 23:20 -- dejan.vukovic

Hokejaški klub Spartak u narednom periodu organizuje niz dešavanja, rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu u Medija centru Gradske kuće.

Trener Uroš Brestovac najavio je predstojeći turnir Spartans 2017 koji će okupiti preko 200 mladih hokejaša. - Predstoje nam tri velika međunarodna turnira. Prvi po redu odigraće se predstojećeg vikenda 21. i 22. januara, turnir za decu do 8 i 10 godina pod nazivom Spartans 2017. To je sedmi po redu ovakav turnir na kojem će se okupiti 16 ekipa iz Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije i Mađarske. Na njemu će učestvovati i selekcija Girl Serbia sastavljena od devojčica iz Subotice, Novog sada i Beograda koje će se ravnopravno takmičiti u obe takmičarske kategorije. Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da će se na njemu odigrati preko 40 utakmica za nekih 8 sati. Gost turnira je HK Vukovi iz Sarajeva sa selekcijom do 12 godin akoji će odigrati dve kontrolne utakmice sa svojim vršnjacima iz HK Spartak uveče u petak 20. januara i u subotu 21. januara.

Turnir Spartans 2017 počinje u petak 20. januara u 21h prijateljskom utakmicom igrača do 12 godina između Spartaka i Vukova iz Sarajeva. Turnir u subotu 21. januara počinje u 10 časova. Prvo igraju starije selekcije igrača do 10 godina, u 13:30 je planirano svečano otvaranje kada će na ledu biti oko 200 mladih hokejaša. Nakon toga počinje turnir za mlađe selekcije do 8 godin akoji traje do 18 časova. U nedelju 22. januara turnir počinje u 12:30 i završava se u 17:45. 

Narednog vikenda 27. - 29. januara održaće se tradicionalni međunarodni tuirnir za veterane, Winter clasic 2017. Više o tom turniru rekao je Miodrag Kerleta. - Međunarodni veteranski turnir počinje 27. januara i trajaće tri dana uz učešće 14 ekipa koji će odigrati preko 30 utakmica u dve starosne kategorije +30 i +40. Dolaze ekipe iz Bugarske, Slovačke, Slovenije, Finske, Mađarske, ... Nadam se da će nas vreme poslužiti i da že se turnir uspešno održati. 

Treći međunarodni turnir je za seniore "Kup Subotice 2017" koji se igra u sklopu Balkanske lige, i kojoj je prošle godine trijumfovao HK Spartak. Učestvuje ekipa iz Sarajeva, Metalurg iz Skopja koja je pojačana sa nekoliko bivših reprezentativaca Slovenije i Hrvatske i ekipa Slavije iz Sofije (Bugarska). Ovaj turnir se igra od 3. - 5. februara 2017. po sistemu svako sa svakim što podrazumeva po dv eutakmice dnevno u večernjem terminu.

Na kraju Uroš Brestovac se zahvalio JKP Stadion koji čini sve napore da uslovi na Gradskom stadionu budu zadovoljavajući kako bi se turniri održali bez problema.    

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search