PZGS - Direktori, inženjeri i lekari da rade svoj posao umesto da skupljaju kapilarne glasove

Kategorija: 

Direktori, inženjeri i lekari da rade svoj posao umesto da skupljaju kapilarne glasove

Saopštenje Pokreta za građansku Suboticu

Među osnovnim obavezama svih građana jesu i plaćanje poreza, doprinosa i ostalih zakonom utvrđenih novčanih obaveza, te su i građani Subotice ovih dana, na kućne adrese, dobili, od Gradske uprave uplatnice radi izmirivanja dela obaveza poreza na imovinu za 2017. godinu.

Pokret za građansku Suboticu se zalaže za primenu i poštovanje svih zakona, pa i zakona koji utvrđuju novčane  obaveze građana prema državi, ali bez izuzetaka, bez pošteđenih i privilegovanih.  Zatvaranje očiju pri neplaćanju obaveza velikih dužnika, koji na taj način nanose ogromnu štetu državi i građanima, a slanje privatnih izvršitelja građanima za sitne iznose dugovanja, što  enormno uvećava njihove obaveze, čime siromašni bivaju osiromašeni do kraja i dovedeni na rub egzistencije, država ne dobija ništa, ali zato privatni izvršitelji, najčešće bliski vladajućoj kliki, se bogate, Pokret za građansku Suboticu najoštrije osuđuje.

Činjenica je, takođe, da je visina novčanih obaveza građana prema državi, odnosno gradu,  u konstantnom  porastu. Ova pojava ne bi nužno bila loša da građani osećaju pozitivne efekte svojih uvećanih davanja.  Na žalost, živimo u državi, odnosno gradu, gde su i pored uvećanih doprinosa i poreza zdravstvo i obrazovanje u sve gorem stanju, a sasvim uobičajeno topljenje snega ili kiša delove grada čine potpuno nepristupačnim, a u saobraćaju izazivaju kolaps.

Pokret za građansku Suboticu zna, da dok lekari, nastavnici, inženjeri i direktori skupljaju tzv. „kapilarne glasove“ podrške nepostojećem kandidatu vladajuće stranke za predsedničke izbore, u vreme radnog vremena, za koje su plaćeni novcem poreskih obveznika, umesto da leče, uče, grade, asfaltiraju, čiste... u ovoj državi, ni u našoj Subotici, napretka i boljitka neće biti.

 

Subotica, 13. februar 2017.                                                                                   Pokret za građansku Suboticu

 

Custom Search