Demanti povodom teksta (i tekstova) o dečjem kutku "Cvrčak"

Kategorija: 
Izvor: 

Povodom navoda iz teksta „Zašto se ne čisti dečji kutak u subotičkoj bolnici” koji je 10. februara 2017. godine objavljen na zvaničnom internet portalu RTV-a, molimo vas da u skladu sa Zakonom o informisanju, u cilju objektivnog izveštavanja javnosti, ali i dobrobiti naše dece i njihovih roditelja, objavite ovu ispravku informacije o Dečjem kutku „Cvrčak” u Opštoj bolnici Subotica.

Dečji kutak u subotičkoj Opštoj bolnici radi od 1975.godine, uz prisustvo vaspitača i učitelja koji su sa decom svakodnevno radili. Jedan od problema koji već dugi niz godina nije bio rešavan jesu – higijenski i sanitarno-tehnički uslovi, neophodni da bezbednost dece bude na zadovoljavajućem nivou.

Dolaskom novog direktora, dr sci. med. Slobodana Puškara, pokrenuta je inicijativa za sistemsko rešavanje ovog pitanja iz nekoliko ključnih razloga, a svi se odnose na poboljšanje uslova za boravak dece u kutku za edukaciju i njihovog opšteg blagostanja.

Iako se broj dece koja koriste usluge ovog kutka iz godine u godinu smanjuje, jer se zbog savremenije dijagnostike i terapije smanjio broj dana boravka u Bolnici po detetu, u cilju maksimalnog unapređenja kvaliteta i uslova za rad vaspitača i učitelja sa decom, menadžment Bolnice i direktori Predškolske ustanove „Naša radost“ i Osnovne škole „Ivan Milutinović“, preduzimaju sve što je potrebno da se sistemski priđe rešavanju ovog problema.

Odlukom v. d. direktora Opšte bolnice Subotica, Dečji kutak „Cvrčak” biće izmešten iz trenutno neuslovnog prostora na IX spratu u posebno opremljenu prostoriju u Službi pedijatrije. U novim prostorijama deca će, pored zadovoljavajućih higijenskih i sanitarnih uslova prostora u kome borave, imati i stalni zdravstveni nadzor.

Menadžment Opšte bolnice Subotica

Custom Search