Najavljen peti Winteretno Festival

Uto, 14.02.2017 - 11:44 -- nikola.tumbas

V Pozorište je u mojoj ulici! - Winteretno Festival
22-25. februar 2017.
Mađarski kulturni centar Népkör
Subotica

Pozorište je u mojoj ulici!

Udruženje mađarskih pozorišta, Nacionalno roditeljsko društvo „Tüskevár” i Mađarski kulturni centar „Népkör” učestvuju u zajedničkom projektu pod nazivom “Pozorište u mojoj ulici - Winteretno festival” koji će biti realizovan peti put u Subotici. U periodu od 22. do 25. februara  će se održati Winteretno festival sa besplatnim dnevnim programima za decu, a tokom večernjih sati će se odigrati pozorišne predstave na mađarskom jeziku.

Od 22. februara preko četiri dana za decu se organizuju pozorišne prestave lutaka od 9.30 do 12.00 sati. Pored predsatve, deca mogu da uživaju čarobnu igraonicu gde mogu da se upoznaju sa zanatskim i logičkim igrama. Među pozorišta u sredu će se predstaviti “Vándor Bábszínház” iz Temerina, u četvrtak Pozorište mađarske narodne priče a u petak deca mogu da uživaju u interaktivnoj muzičkoj predstavi. U subotu će se organizovati tradicionalni maskembal uz muzičku pratnju ansambla Lira. 

Festival će otvoriti u sredu u 17 sati folklorni ansambla Rona i dramska sekcija Fabula Rasa Mađarskog kulturnog centra Népkör sa mjuzikelom Kosa (Hair). Pozorišta koje gostuju u Subotici za vreme festivala su: Narodno pozoršte iz Budimpešte, Pozorište Petőfi iz Vesprema i Pozorište Turay Ida. Predstave se organizuju od 19 sati svaki dan. 

23. februara će se organizovati sastanak glumaca Kéry Kitty i Oberfrank Pál sa gledaocima.

Custom Search