Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

SVM: Podrška kandidatu vladajuće koalicije premijeru Aleksandru Vučiću

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je razmotrilo nastalu aktuelnu političku situaciju u vezi sa predsedničkim izborima uzimajući u obzir i dogovor, koji je postignut početkom ovog meseca na sastanku sa predsednicima DSVM i SMJ.

Predsedništvo SVM-a imajući u vidu interese mađarske zajednice u Vojvodini donelo je odluku da će podržati kandidata vladajuće koalicije,  premijera Aleksandra Vučića, predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke.

Odnosi srpske unutrašnje politike, trenutna osetljiva društvena situacija, zatim proces pristupanja Evropskoj uniji, koji ima brojne poteškoće i suočava se sa opštom krizom vrednosti,  zahtevaju da svi političari prvenstveno i pre svega, moraju imati na umu da su najvažniji sigurnost građana, zajednica i stabilnost države.

Predsedništvo SVM-a je  jednoglasno donelo odluku da će podržati predsedničkog kandidata, Aleksandra  Vučića, jer u njemu vidi osobu koja je posvećena procesu pristupanja EU i političara koji gradi dobre srpsko-mađarske bilateralne odnose i podržava prosperitet mađarske zajednice, kao i kandidata Srpske napredne stranke.

A SNS, koja je u prethodnom periodu bila na vlasti i imala najveću podršku građana, ispoštovala je koalicioni ugovor sklopljen sa SVM-om, a time i interese mađarske zajednice.

Kolekcija članaka:

Više o ovoj temi...

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Mađarskog pokreta, Peter Kokai i Jene Maglai su obrazložili razloge podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću.

Tajming (Kokai - 0.00 - 07.00. - Magli do kraja.)

Post date: Uto, 21.02.2017 - 17:51

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je izneo Savetu stranke odluku Predsedništva da će SVM na republičkim izborima za  predsednika Srbije podržati Aleksandra Vučića.

Protekli period je bio prepoznatljiv po osetljivim pitanjima vezanih za unutrašnju politiku Srbije, za budućnost države i stabilnost regiona, kao i za položaj vojvođanskih Mađara. Donešene političke odluke su učvrstile izgradnju slike o Srbiji, koja gleda u budućnost, uz istovremeno poštovanje posebnih interesa zajednice vojvođanskih Mađara.

Savet Saveza vojvođanskih Mađara, sagledavši navedena pitanja predočene od strane predsednika stranke, a polazeći od potrebe sačuvanja sloge i političke snage zajednice Mađara i imajući u vidu...

Post date: Pon, 20.02.2017 - 18:50

Dušan Kliska, pravni savetnik GO SRS Subotica, na današnjoj press konferenciji je nastavio kritiku rada javnih preduzeća u gradu koju je započeo zadnji puta, s time da je ovog puta komentarisao prikupljanje zahteva, od strane Grada, za priključak na buduću mrežu JKP “Vodovod i kanalizacija” u naselju Palić, i po njemu moguće komplikacije oko toga.

On je naveo da je već jednom na Paliću bio raspisan samodoprinos za kanalizaciju koji su građani plaćali a da nisu svi dobilli ono što su očekivali (tajming 03.25. pa na dalje ).

Ukratko, on smatra da nije u redu uzimati novac od građana za razvoj kanalizacione...

Post date: Pon, 20.02.2017 - 17:23

SAVEZ BAČKIH BUNJEVACA, POLITIČKA STRANKA KOJA ZASTUPA INTERESE BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE U REPUBLICI SRBIJI, PODRŽAVA KANDIDATURU ALEKSANDRA VUČIĆA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE.

SIGURNI SMO DA  ĆE ALEKSANDAR VUČIĆ, KAO PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE, NASTAVITI DA SPROVODI POLITIKU ZA KOJU JE I DO SADA IMAO PODRŠKU BUNJEVAČKE NACIONALNE ZAJEDNICE.

SAVEZ BAČKIH BUNJEVACA ISTIČE SVOJU PODRŠKU POLITICI SRPSKE NAPREDNE STRANKE, JER TA POLITIKA GARANTUJE STABILNOST I RAVNOPRAVNOST  U OSTVARIVANJU PRAVA PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA U REPUBLICI SRBIJI. POZIVAMO SVE POLITIČKE STRANKE MANJINA, KAO I SVE PRIPADNIKE NACIONALNIH MANJINA U REPUBLICI SRBIJI,  DA PODRŽE POLITIKU RAZVOJA I PROSPERITETA, I DA DAJU SVOJ GLAS ZA IZBOR ALEKSANDRA VUČIĆA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE...

Post date: Sub, 18.02.2017 - 00:57

Poštovani sugrađani, dragi Subotičani, Socijaldemokratska stranka Subotica, vas poziva da se prijavite i budete kontrolor ispred naše stranke na predstojećim predsedničkim izborima i sprečite svaku eventualnu nepravilnost na istim.

Na ovom mestu se suzdržavamo svakog predizbornog marketinga, neovisno o bilo kom od kandidata, iz tog razloga i želimo da što više građana izvan politike ( pa i po cenu da svoje aktiviste članove i sipatizere stavimo u drugi plan ) uključimo u proces izbornih radnji. Jedino na čemu insistiramo je poštovanje pozitivnih propisa i suzbijanje pojava i određenih situacija koje se kvalifikuju kao povreda izbornih pravila, odnosno, još teže, krivična dela protiv izbornih prava. Konkretno Krivični zakonik u svom čl. 156...

Post date: Čet, 09.02.2017 - 14:45