Vojvodina ubedljiva u Subotici

Ned, 19.02.2017 - 18:53 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv – Vojvodina 1:4 (0:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 1.000. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš), pomoćnici: Goran Stanojević, Vladimir Šegrt (obojica iz Beograda). Strelci: 0:1 Meleg u 6. minutu, 0:2 Babić u 54. minutu, 1:2 Mudrinski u 57. minutu, 1:3 Malbašić u 59. minutu, 1:4 Maslać u 86. minutu

Spartak Ždrepčeva krv: Jović, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Bašanović, Pantić, Glavčić, Ivanović, Jovović (59. Torbica), Savković (76. Krmar),  Mudrinski (80. Purović)

Vojvodina: Rockov, Planić, Kovačević (39. Trujić), Puškarić, Lakićević, Paločević, Vukasović, Antić, Meleg (77. Maslać), Malbašić (84. Spremo), Babić. Subotica,

Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da se revanširaju novosađanima za poraz u prvom delu sezone. Umesto toga doživeli su još jedan ubedljiv poraz od Vojvodine, koji je po prikazanoj igri na terenu sigurno bio prevelik. Vojvodina je uspela da kazni sve greške subotičana dok su na golu imali sigurnog golmana Rockova koji je u nekoliko navrata odličnim intervencijama spasavao svoj gol. 

Spartak je zapretio u 1. minutu, od čega su izborili i prvi korner. Međutim pet minuta kasnije Vojvodina iz svog prvog napada dolazi do vodstva. Puškarić je napravio dobar prodor uposlio Paločevića koji šutira na gol, lopta se odbila do Melega koji je savladao golmana Jovića. Nakon primljenog gola domaći su nastavili sa napadima. Mudrinski je u 8. minutu pronašao Jovovića, koga j eu poslednjem trenutku sustigao Planić. Pet minuta kasnije Glavčić je izveo slobodan udarac loptu je za kratko ispustio golman Rockov, ali Stojković koji je bio najbliži nije iskoristio ovu priliku za poravnanje. Pokušao je Glavčić ponovo iz slobodnog udarca i proslavio golmana Rockova koji paradiom čuva svoju mrežu. 

Vojvodina je bolje zaigrala početkom drugog poluvremena. Priliku je propustio Trujić u 52. minutu da bi dva minuta kasnije duplirali prednost. Saigrači su odlično uposlili Babića koji je bio zaboravljen od strane domaćih fudbalera i preciznim šutem loptu poslao u mrežu. Spartak je zaigrao još ofanzivnije i već u sledećem ozbiljnijem napadu uspeo da smanji rezultat. Glavčić je u 57. minutu proigrao Mudrinskog koji sa leve strane ulazi u šesnaesterac i sa desetak metara pored Puškarića smanjuje prednost novosađana.

Vojvodina je vrlo brzo odgovorila novim golom. Nakon samo dva minuta igre Malbašić je savladao golmana Jovića za ubedljivih 1:3. U nastavku susreta Rockov je ponovo odličnom intervencijom spasao svoju mrežu nakon šuta Glavčića iz slobodnog udarca. Subotičani su vršili stalan pritisak ka golu Vojvodine ali sve njihove napore zaustavljala je odbrana ili golman Rockov. Četiri minuta pre kraja Vojvodina je ponovo iskoristila grešku igrača Spartaka i stigla do četvrtog gola. Purović je zasmetao svom golmanu Joviću, lopta je došla do Maslaća koji je poslao u nebranjeni deo gola. U poslednjim trenucima pokušao je Torbica iz slobodnog udarca, međutim ponovo je na visini zadatka bio golman Rockov.   

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search