Testiranje za pionirsku reprezentaciju Srbije

Sre, 22.02.2017 - 23:56 -- dejan.vukovic

U Hali sportova u Subotici u organizaciji OK „Spartak“ danas je obavljeno četvrto testiranje odbojkaša rođenih 2001. i mlađih, u okviru akcije Odbojkaškog saveza Srbije i Udruženja odbojkaških trenera Srbije.

Đula Mešter, potpredsednik OSS, pozdravio je učesnike testiranja, 20 pionira iz OK „Spartak“ iz Subotice, OK „Kikinda“ i OK „Sombor“. Testiranje su obavili Ognjen Bulić i Bojan Mihajlović, prvi i drugi trener muške pionirske reprezentacije Srbije, dr Ljuban Martinović, lekar svih nacionalnih selekcija i dr Bogdan Sretenović, predsednik UOTS, član IO OSS zadužen za testiranje pionira i koordinator muških reprezentacija OSS.

Cilj akcije OSS i UOTS je formiranje šireg spiska pionira za turnir kvalifikacija za premijerno Evropsko prvenstvo 2017, koji će se odigrati 13 – 16. aprila. Pioniri Srbije će igrati u B grupi u Crnoj Gori sa domaćinom i Hrvatskom.

Ognjen Bulić, prvi trener pionirske reprezentacije pohvalio je uslove u Subotici. - Obilazimo najveće odbojkaške centre u Srbiji, i tu prikljupamo decu iz th gradova i okoline i pravimo presek stanja kakav je u Srbiji, pošto pionirska reprezentacija Srbije dočekuje kvalifikacioni turnir za prvo Evropsko prvenstvo koje će se odigrati u aprilu u Baru sa reprezentacijama Crne Gore i Hrvatske. Pokušavamo na ovaj način da animiramo decu i da vidimo gde smo u odnosu na druge države. Sviđaju mi se uslovi koje imaju odbojkaški klubovi u Subotici. Čuo sam da je sala na raspolaganju ceo dan što nije čest slučaj u Srbiji. U Beogradu recimo za sat treninga moramo izdvojiti od 3 do 5 hiljada dinara. Zbog toga se moraju naplaćivati članarine i održavati decu na treningu. Stanje u muškoj odbojci je posebno loše, jer imamo podatak da u Srbiji na osam devojčica koje se bave odbojkom trenira jedan dečak. Subotica je uvek imala dobre odbojkaše i očekujem da će se neko priključiti i u pionirsku selekciju nakon današnjeg treninga i testiranja. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search