Socijaldemokratska stranka (SDS) podržava Vuka Jeremića kao kandidata za predsednika Srbije

Kategorija: 

Iako svesni svih razlika među opozicionim strankama i pokretima, zastupali smo ideju i predlog da bi opozicija trebalo da ima zajedničkog kandidata, tada, baš kao i danas, smatrali samo da je dobro da opozicija ima jednog kandidata jer je sa druge strane protivnik trenutni režim. Danas imamo više opozicionih kandidata, što govori o tome da opozicija nije mogla da se ujedini kao 2000.godine, mada možda upravo više opozicionih kandidata dovede do mobilizacije opozicionog biračkog tela. Verujemo da ovog puta neće biti belih listića i da će svako u opoziciji imati priliku da podrži svog i svojim političkim stavovima, najbližeg kandidata. Kakva će biti ova kampanja, imali smo prilike da naslutimo, jer je već počela i razigrala se prava medijska hajka na opozicione kandidate, naročito na Vuka Jeremića i Sašu Jankovića koji su već optuživani i razvlačeni čak i za ubistva i samoubistva?!

Zašto smo se opredelili da podržimo Vuka Jeremića? Svojim angažmanom kao ministar spoljnih poslova, a posle i kao predsedavajući Generalne Skupštine Ujedinjenih Nacija, Vuk Jeremić je stekao i negovao mnoge važne međunarodne kontakte na istoku i na zapadu koji mogu biti od velike koristi za našu državu, takođe mislimo da on svojom politikom koju vidimo kroz program koji je predstavio, pokazuje nešto što je nama kao Socijal demokratama veoma važno a to je socijalna senzitivnost, posebnu pažnju u programu je posvetio penzionerima, mladima, zapošljavanju, odlivu mozgova, investicijama stranim i domaćim, medijima i vladavini prava. Naravno da ekonomija, socijalna pitanja, penzioneri i zdravstvo, nisu posao predsednika države, ali je važno kakav stav on ima o ovim pitanjima. Za sam kraj da naglasimo da baš sva istraživanja, uključujući i ona režimska, govore da je Vuk Jeremić jedini opozicioni kandidat koji može da uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

Za buduću kampanju veoma je važno da svi pravi opozicioni kandidati budu jedinstveni u borbi za fer i poštene izbore, i da se već sada napravi dogovor da će najbolje plasiranom kandidatu iz redova opozicije ostali u drugom krugu dati svoju podršku i pozvati svoje birače da ga podrže. Mi u opoziciji moramo da pokažemo demokratičnost, solidarnost, ali pristojnost pre svega. predstojeći izbori su naša šansa za preko potrebne promene, i pobedu demokratije. Zato ne smemo biti pasivni i nezainteresovani, uvereni da ništa ne možemo da promenimo jer ovu šansu treba, i moramo da iskoristimo.Pozivamo sve istomišljenike da nam se pridruže jer su naša vrata otvorena svima koji mogu i žele da bilo šta urade za jednu novu, drugačiju i bolju Srbiju sa jednom energijom koju ćemo svi zajedno prikupiti i učiniti da naše društvo bude bolje.

Tagovi: 
Kolekcija članaka: 

Više o ovoj temi...

Nova Stranka će na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije, nedvosmisleno stati i svesrdno podržati Sašu Jankovića kao jedinu zdravu alternativu za poziciju čoveka koji će u pravom smislu biti oličenje i predstavnik svih građana Srbije, gde je to poverenje apsolutno sa svojim dosadašnjim radom i nastupom zaslužio. Stali smo rame uz rame sa sto najvećih intelektualaca današnjice.

Odmerenost, hrabrost koju je pokazao u teškim trenucima, posvećenost odbrani vladavine prava i zaštiti ljudskih prava, profesionalni rezultati u izgradnji važne institucije – garancija su da bi Srbija u njemu dobila predsednika kakvog zaslužuje. Pozivamo sve demokratski orijentisane građane, organizacije i političke stranke da pomognu da Srbija dobije...

detaljnije
Post date: Sre, 22.02.2017 - 13:34

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Mađarskog pokreta, Peter Kokai i Jene Maglai su obrazložili razloge podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću.

Tajming (Kokai - 0.00 - 07.00. - Magli do kraja.)

 

Post date: Uto, 21.02.2017 - 17:51

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je izneo Savetu stranke odluku Predsedništva da će SVM na republičkim izborima za  predsednika Srbije podržati Aleksandra Vučića.

Protekli period je bio prepoznatljiv po osetljivim pitanjima vezanih za unutrašnju politiku Srbije, za budućnost države i stabilnost regiona, kao i za položaj vojvođanskih Mađara. Donešene političke odluke su učvrstile izgradnju slike o Srbiji, koja gleda u budućnost, uz istovremeno poštovanje posebnih interesa zajednice vojvođanskih Mađara.

Savet Saveza vojvođanskih Mađara, sagledavši navedena pitanja predočene od strane predsednika stranke, a polazeći od potrebe sačuvanja sloge i političke snage zajednice Mađara i imajući u vidu...

detaljnije
Post date: Pon, 20.02.2017 - 18:50

Dušan Kliska, pravni savetnik GO SRS Subotica, na današnjoj press konferenciji je nastavio kritiku rada javnih preduzeća u gradu koju je započeo zadnji puta, s time da je ovog puta komentarisao prikupljanje zahteva, od strane Grada, za priključak na buduću mrežu JKP “Vodovod i kanalizacija” u naselju Palić, i po njemu moguće komplikacije oko toga.

On je naveo da je već jednom na Paliću bio raspisan samodoprinos za kanalizaciju koji su građani plaćali a da nisu svi dobilli ono što su očekivali (tajming 03.25. pa na dalje ).

Ukratko, on smatra da nije u redu uzimati novac od građana za razvoj kanalizacione...

detaljnije
Post date: Pon, 20.02.2017 - 17:23

SAVEZ BAČKIH BUNJEVACA, POLITIČKA STRANKA KOJA ZASTUPA INTERESE BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE U REPUBLICI SRBIJI, PODRŽAVA KANDIDATURU ALEKSANDRA VUČIĆA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE.

SIGURNI SMO DA  ĆE ALEKSANDAR VUČIĆ, KAO PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE, NASTAVITI DA SPROVODI POLITIKU ZA KOJU JE I DO SADA IMAO PODRŠKU BUNJEVAČKE NACIONALNE ZAJEDNICE.

SAVEZ BAČKIH BUNJEVACA ISTIČE SVOJU PODRŠKU POLITICI SRPSKE NAPREDNE STRANKE, JER TA POLITIKA GARANTUJE STABILNOST I RAVNOPRAVNOST  U OSTVARIVANJU PRAVA PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA U REPUBLICI SRBIJI. POZIVAMO SVE POLITIČKE STRANKE MANJINA, KAO I SVE PRIPADNIKE NACIONALNIH MANJINA U REPUBLICI SRBIJI,  DA PODRŽE POLITIKU RAZVOJA I PROSPERITETA, I DA DAJU SVOJ GLAS ZA IZBOR ALEKSANDRA VUČIĆA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE...

detaljnije
Post date: Sub, 18.02.2017 - 00:57
Custom Search