Predstavljen novi sportski projekat za besplatno bavljenje sportom

Pon, 06.03.2017 - 13:02 -- dejan.vukovic

Pre početka rođendanske trke ARK Tron i ujedno trke zadovoljstva SRCEF koja je održana na Paliću u subotu 4. marta predstavljen je novi sportski projekat za besplatno bavljenje sportskim aktivnostima.

Novi sportski projekat realizovaće se uz pomoć Sportskog Saveza Grada Subotice i lokalne samouprave a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Projekat je predstavio Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Grada Subotice - Drago mi je da mogu da vas upoznam sa novim sportskim programom pod nazivom SOFA, što je skraćenica od Studentske i omladinske fizičke aktivnosti, koja od ovog trenutka počinje sa radom u Subotici. Ovaj program je u naš grad došao zahvaljujući Sportskom Savezu Subotice koji je napravio ključni kontakt sa Ministarstvom Omladine i Sporta Republike Srbije, glavnog pokrovitelja programa. Možemo se pohvaliti da smo među prvim gradovima u Srbiji gde je pokrenut ovaj program pošto nas je Ministarstvo prepoznalo kao dobrog partnera, spremnog za saradnju koji će uspešno moći sprovoditi veoma inovativan program namenjen mladima. Radi se o besplatnom bavljenju sportskim aktivnostima kao što su treninzi u teretani, plivanje, trčanje, stoni tenis, ali i svi ostali vidovi fizičke aktivnosti koje će SOFA zajedno sa Sportskim Savezom Grada Subotice organizovati i omogućiti mladima dobre uslove za bavljenje sportom.

- Radimo pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a naš zadatak je da studentima obezbedimo besplatno bavljenje sportom. Hvala Subotici i Sportskom savezu Subotice koji su uvideli značaj ovog projekta i pružili nam šansu da ga uvedemo i u vaš grad. Program je u Subotici aktivan od 6. marta, a sve detaljne informacije mogu se pronaći na web adresi www.sofa.rs. Na istom mestu se mora izvršiti i registracija, a za sada u Subotici krećemo sa vežbanjem u teretani i sa stonim tenisom, kroz saradnju sa Sportsko-rekreativnim centrom Ekonomskog fakulteta u Subotici, odnosno sa trčanjem, uz saradnju sa Atletskom-rekreativnim klubom Tron – istakla je Miljana Dutina iz pr tima SOFA organizacije.

Uz pomoć ovog projekta određen broj takmičara je već učestvovao na TRON rođendanskoj trci. SOFA Subotica uskoro i zvanično sa svojim aktivnostima počinje sa radom u našem gradu. Mladi koji žele da se besplatno bave sportskim aktivnostima potrebno je samo da se registruju na sajtu sofa.rs. Dobiće svoj ID broj sa kojim se mogu prijaviti i koristiti neke od ponuđenih termina za besplatno bavljenje sportskim aktivnostima, među kojima će biti trčanje, stoni tenis, plivanje, fudbal, basket i dr. 

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search