Spartak i Napredak podelili bodove

Čet, 09.03.2017 - 00:26 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva Krv – Napredak 1:1 (0:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 300. Sudija: Vlado Glođović (Vrbas), pomoćnici: Goran Stanojević (Beograd) i Vladimir Šegrt (Beograd). Strelci: 0:1 Vukanović u 29. minutu, 1:1 Mudrinski u 57. minutu

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Tomović, Krefl, Pantić, Glavčić, Ivanović, Torbica (57. Nikolić), Jovović (82. Savković), Mudrinski (89. Purović)

Napredak: Petrović, Simonović, Miladinović, Tubić, Ndaj, Gobeljić (81. Vidaković), Eskić, Vulić, Urošević, Alivodić (74. Šarac), Vukanović.

Spartak i Napredak podelili su bodove u utakmici u kojoj je svakoj ekipi pripalo po jedno poluvreme. Gosti su bili bolji do 50 minuta, a posle toga je Spartak preuzeo inicijativu i pored izjednačujućeg gola imao šansu i za preokret. 

Kruševljani su bolje otvorili utakmicu. Urošević je u 18. minutu izveo slobodan udarac a u prilici se našao Ndaje koji loptu šalje pored gola. Par minuta kasnije Alivodić je isprobao šut iz daljine da bi svoju terensku inicijativu Napredak krunisao u  29. minutu. Gobeljić i Alivodić su izmenili dupli pas da bi je Alivodić uputio loptu pred gol gde je glavom dočekao Vukanović i smestio je u mrežu.  

U nastavku susreta Spartak je zaigrao znatno bolje. Pokušao je Mudrinski no lopta odlazi daleko pored gola. Subotičani su do poravnanja došli u 57. minutu kada je Stojković idealno proigrao Mudrinskog, koji glavom poravnava rezultat. Nakon izjednačujućeg gola fudbaleri Spartaka su još odlučnije krenuli ka gaolu protivnika. Pokušao je Jovović sa ivice šesnaest metara da bi prečka spasila gol Napredka. Par minuta kasnije pokušao je i Ivanović no lopta odlazi preko gola. Gosti su zapretili u 79. minutu preko Šarca koji se našao u odličnoj prilici. Poslednju priliku na utakmici imao je Napredak nakon kornera koji je izveden sa desne strane, stvorila se gužva u šesnaestercu, loptu prvo izbija Ćalasan da bi konačno došla do golmana Ostojića. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search