Закључен Споразум о сарадњи Суботице и Шаосинга

Čet, 09.03.2017 - 17:46 -- nikola.tumbas

У Плавој сали Градске куће закључен је Споразум о сарадњи између Града Суботице и Шаосинга, петомилионског града из приморске провинције Џеђанг, на истоку Народне Републике Кине. Споразум, коме је претходило потписивање Меморандума о развијању односа пријатељске размене између Суботице и Шаосинга, 27. октобра 2014. године, потписали су градоначелник Богдан Лабан и Ху Мингуанг, заменик градоначелника Шаосинга.

Градоначелник Лабан је истакао да сарадња два града подразумева не само економске, трговинске и привредне везе него и оно што нас спаја и у култури и туризму и да Република Србија и Кина имају дугогодишњу привредну сарадњу, засновану првенствено на пријатељским и јаким везама.

Захваљујемо се једној тако великој држави као што је Кина на свему што ради за Србију. Велике кинеске компаније присутне су у нашој земљи и у свим већим инфраструктурним пројектима, а један од најзначајнијих је Железара у Смедереву. Надам се да ће и наша два града такође имати услове да заједнички раде на неким пројектима – нагласио је Богдан Лабан.

Делегација из Шаосинга упознала се са свим привредним и туристичким потенцијалима које нуди наш град, а добра препорука стигла је и од Волонг групе, власника предузећа „АТБ Север“, која такође долази из Шаосинга.

Кина и Србија имају традиционално добре пријатељске односе, било да је реч о економским или друштвеним односима, казао је Xу Мингуанг, и додао да ће ускоро доћи и до конкретне реалиазције сарадње Суботице и Шаосинга у многим областима и на обострану добробит.

info: www.subotica.rs

Autor teksta: 
Custom Search