Sklopljena saradnja Visoke tehničke škole i FK Spartak

Pet, 10.03.2017 - 22:11 -- dejan.vukovic

Fudbalski klub Spartak sklopio je ugovor sa Visokom tehničkom školom o tehničkoj saradnji. Ugovor su potpisali Igor Firstner, dekan Visoke tehničke škole i Dragan Đorđević direktor fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv. 

Od ovog projekta se očekuje niz projekata u budućnosti. Dekan Visoke tehničke škole Igor Firstner smatra da je ovaj sporazum odličan za obe strane jer povezuje mlade ljude - Mi obrazujemo mlade ljude koji će da budu inžinjeri, dok sa druge strane imamo Spartak, klub sa dugom tradicijom. Okupljamo mlade ljude i mi i oni, pa zašto tehička struka ne bi pomogla sport. Razvićemo sisteme koji su potrebni Spartaku, po pitanju komunikacija. 

Nešto više o samoj saradnji izneo je Zlatko Čović, pomoćnik dekana - Dobijamo vrlo pozitivne komentare od studenata. Za sada planiramo da sarađujemo na oblastima koje se tiču komunikacionih tehnologija, mobilne komunikacije, veb-sajt, i društvenih mreža. U planu je i da se kreira igra preko društvenih mreža. 

Ispred kluba oglasio se direktor, Dragan Đorđević. - Počastovani smo što ćemo biti deo ovog projekta. Mislim da nema lepše stvari nego kada se sport i obrazovanje sklope u jednu celinu. Nadam se da će projekat da zaživi, i da će to doneti očekivane rezultate za obe strane. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search