Akademija korektivne gimnastike “Korak"

Sub, 11.03.2017 - 23:25 -- nikola.tumbas
Akademija korektivne gimnastike Korak
Akademija korektivne gimnastike Korak

   Akademija korektivne gimnastike “Korak” je izrasla iz 1. Kluba korektivne gimnastike u RS. Klubu je prethodila Specijalistička sekcija osnovane daleke 1999.g., u okviru UG “Mladi i igra”. Kako se Sekcija razvijala, i kako su potrebe za korektivnom gimnastikom postajale sve očitije, 2005. godine osnovan je Klub “Korak”.

Do sada je program Akademije pohađalo preko 1100 polaznika, dece, mladih i starijih.

   Zaštićen Individualni program vežbi, Lični karton, naziv, logo Akademije i izgled sale  samo su neke odrednice  koje Akademiju  izdvajaju kao jedinstven projekat. Individualni program sadrži preko 2500 vežbi  sa kojima možemo prići polazniku ponaosob i učiniti da program vežbi prilagodimo potrebama pojedinca, kako deteta tako i odraslih, na najoptimalniji način kako bi isti osetio efekte vežbanja i bio motivisan da nastavi sa programom.

   O potrebi organizovanog, individualno prilagođenog vežbanja je suvišno pričati i pisati. Brojke o: lošem držanju, prekomernoj težini, izgubljenim radnim danima, troškovima lečenja, gubicima u proizvodnji… i dr. pozivaju na akciju. Da je prevencija ključna stvar, a prevencija podrazumeva pravovremenost i znanje,  zaista nije potrebno polemisati.

   Akademija “Korak” je od 1. marta 2017.  (povodom osamnaestogodišnjice rada) otvorila novu salu u centru grada u zgradi DDOR-a, uz već postojeću u Pazinskoj 7 na Prozivci, nudeći jedinstven program vežbi “OSEBI” (okretnost, snaga, elastičnost, brzina i izdržljivost). Program vežbi omogućava, uz mnoge fiziološke efekte,  uspostavljenje i vraćanje samopouzdanja, osmeha, dobre motorike, funkcionalnosti, bezbolnosti, rešavanje određenih posturalnih tegoba i poremećaja i još mnogo toga. Sve to je vođeno stručno, planski, uz kontrolna merenja, izradu Individualnog programa vežbi i Ličnog kartona.

Program se realizuje svakodnevno u manjim grupama (10-ak polaznika) tri puta nedeljno, po izboru polaznika, u trajanju od sat vremena.

Budite odgovorni prema sebi! Zdravlje je IN!

S poštovanjem

Ljubomir Stankić, dipl. spec. korektivne gimnastike

Akademija korektivne gimnastike “Korak”

Subotica, Pazinska 7,  Đure Đakovića 2

www.korak.rs

www.korektivna.co.rs

www.facebook.com/korektivnagimnastika/   

mail: [email protected]

tel: +381 63 7 254 801, +381 8 569 323

Subotica, 11.3.2017.

 

Koračajte sa Korakom!

Autor teksta: 
Custom Search