Fudbalski savez Vojvodine podelio lopte klubovima

Pon, 13.03.2017 - 16:58 -- dejan.vukovic

Predstavnici Fudbalskog Saveza Vojvodine na čelu sa predsednikom Draganom Simovićem u Velikoj Većnici gradske kuće fudbalskim klubovima sa našeg područja su uručuli donaciju u vidu fudbalskih lopti.

Sve okupljene goste na početku je pozdravio gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban. - Malo gradova se može pohvaliti sa ovolikim brojem fudbalskih klubova u raznim rangovima takmičenja. Za to su zaslužni sportski radnici, a mi ćemo, kao lokalna samouprava, učiniti sve da im taj rad i olakšamo. Upravo danas je kraj radova na postavljanju novih reflektora na Gradskom stadionu, a tokom vikenda imali smo i njihovo probno puštanje u rad. Ovih dana očekujemo da stručnjaci iz kompanije „Filips“ izvrše radove na profesionalnom usmeravanju svetlosnih reflektora na teren. Verujem da ćemo do kraja marta, kako smo i obećali, reflektore predati na upotrebu. U toku je pribavljanje neophodne dokumentacije i dozvola za izgradnju nove atletske tartan staze. Poželeo bih Spartaku kao vodećem fudbalskom klubu n anašem području daostvari plasman u plej of kako bi u nočnim terminima gledali naše najbolje klubove u Subotici. 

Dragan Simović, predsednik FSV je istakao da je ova ideja potekla od Izvršnog Odbora Fudbalskog Saveza Vojvodine. Da se klubovima pomogne u vidu nabavki fudbalskih lopti. Ukupno je nabavljeno 1.120 lopti, a na ta području Subotice danas je podeljeno 174 lopte za 63 fudbalska kluba. Predsednik FSV pozdravio je završetak radova na reflektorima kao i ideju lokalne samourpave da promeni atletsku tartan stazu. Po njegovim rečima ne treba se tu zaustaviti već radove na Gradskom stadionu treba nastaviti posebno na području rekonstrukcije travnate površine a i samih objekata na njemu.   

Izjave za medije po završetku podele dao je član Gradskog veća, Nemanja Simović, zadužen za sport i omladinu  - Obaveza lokalne samouprave je da poboljšava infrastrukture uslove za razvoj sporta. Priveli smo kraju radove na postavljanju reflektora, a tokom vikenda smo imali probno puštanje u rad. Krajem meseca reflektore ćemo predati na upotrebu svim korisnicima. U saradnji sa Atletskim savezom Srbije uradili smo projekat nove atletske staze, a sada preostaje da, uz podrušku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, te Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije i taj projekat realizujemo. Hvala svim predstavnicima klubova, sportskim radnicima na zalaganju, jer znamo da veliki broj „malih“ klubova opstaje zahvaljujući njihovom entuzijazmu, a Spartaku, koji je perjanica kvaliteta, želim da u večernjim terminima gledamo utakmice protiv naših najvećih klubova.

U ime Fudbalskog saveza Vojvodine obratio se Goran Drača, član IO FSV zadužen za takmičenje. - FSV je u proteklom radu uspeo da uštedi neka sredstva koja su prethodnih godina bila usmeravana na neke druge potrebe. Sada smo se odlučili da sa tim novčanim sredstvima kupimo 1120 lopti koje ćemo podeliti fudbalskim klubovima u celoj Vojvodini. Prvo fudbalsko područje u kojem delimo lopte je Subotica, koji ima odlične pozicije pošto je predsednim iz našeg saveza. Istakao bih dobru saradnju sa resorom za sport u gradu Subotici kao i sa gradonačelnikom. Odličnu saradnju imamo i sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji su našli vreme i sredstva da podignu fudbal, kao sport koji se vratio u grupu sportova od posebnog značaja u Vojvodini. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search