Poraz fudbalera Spartaka na Banjici

Pon, 13.03.2017 - 10:26 -- dejan.vukovic

Rad – Spartak 2:0 (1:0)

Stadion: Kralj Petar prvi, Beograd. Strelci: Đenić Dejan u 18. i 76. minutu

Rad: Mirković, Stojanović (65. Ćulum), Lutovac, Đenić, Rodić (57. Petković), Pajović, Vicr, Maraš, Radivojević, Bates, Veselinović (87. Mladenović).

Spartak: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Tomović, Krefl, Pantić, Glavčić (83. Purović), Ivanović, Nikolić (64. Savković), Jovović (74. Abaz), Mudrinski. 

Spartak nije uspeo da nastavi seriju odličnih rezultata na gostujućim terenima. Poraženi su u Beogradu od ekipe Rada koja je ostvarila svoju prvu prolećnu pobedu. Istako se dvostruki strelac Dejan Đenić koji postigao po gol u oba poluvremena.

Rad je ozbiljnije zapretio u 3. minutu, međutim dobar centaršut Lutovca, golman Ostojić izbacuje u korner. Osam minuta kasnije akcija koja je krenula od Rodića lopta dolazi do Lutovca koji pogađa golmana Ostojića. Rad je do prednosti došao u 18. minutu kada je Radivojević izveo korner, a Đenić glavom loptu poslao u mrežu. Spartak je zapretio nakon pola sata igre Mudrinski je uposlio Jovovića koji je za malo bio kratak. Golubovi su se u finišu prvog dela oslobodili pritiska i bili blizu izjednačenja. Krefl se našao u odličnoj prilici, oštro je šutirao, ali doskorašnji golman Spartaka Nikola Mirković odličnom reakcijom čuva mrežu Rada.

Drugo poluvreme počelo je blagom terenskom inicijativom Spartaka. Pokušao je Ivanović u dva navrata, ali nije bio dovoljno precizan. Domaćini su uzvratili u 60. minutu dobrim šutem Stojanovića, ali siguran je bio golman Ostojić. Ekipa Rada je do drugog gola došla u 76. minutu i to ponovo nakon dobro izvedenog kornera. Petković je loptu uputio na drugu stativu gde je bio Maraš koji loptu prosleđuje do Ćuluma a on upošljava Đenića koji po drugi put na ovoj utakmici loptu šalje u mrežu.

Foto: Darko Đorđević

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search