Prijem delegacije ambasade Indonezije

Sre, 15.03.2017 - 16:00 -- nikola.tumbas

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima sastao se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom ambasade Republike Indonezije u Beogradu, koju je predvodio ambasador Hari Ričard Džejms Kandu, i predstavnicima Regionalne privredne komore (RPK) Subotica. Razgovaralo se o mogućnostima saradnje u oblastima privrede, trgovine, kulture i sporta između Indonezije i našeg grada.

Tokom susreta koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, ambasador Kandu je podsetio da Vlada Indonezije već više godina raspisuje nekoliko konkursa u oblasti obrazovanja na koje, za stipendije, mogu da konkurišu mladi ljudi iz Srbije.

Investitori iz Indonezije žele da ulažu u Suboticu, podvukao je ambasador Kandu, i pozvao gradonačelnika Labana da sa jednom privrednom delegacijom našeg grada poseti veliki međunarodni sajam privrede i trgovine, Trade Expo Indonesia, koji se sredinom oktobra organizuje u Džakarti, glavnom gradu Indonezije, kako bi se ostvario direktan kontakt sa investitorima.

Uz izražavanje zahvalnosti na podršci koju Indonezija iskazuje prema Srbiji i što uprkos velikim pritiscima nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Bogdan Laban je rekao da je naš grad otvoren za saradnju sa privrednicima iz ove zemlje.

On je naglasio da je Subotica grad koji veoma brzo, i na najbolji mogući način, može da odgovori zahtevima investitora, i da je subotička lokalna samouprava spremna da investitorima koji otvaraju nova radna mesta stavi na raspolaganje sve svoje raspoložive potencijale.

Uoči sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, delegacija ambasade Indonezije posetila je Regionalnu privrednu komoru Subotica, a nakon susreta u Gradskoj kući obišla je fabriku „Pionir“.

Autor teksta: 
Custom Search