Rukometaši nastavljaju sa dobrim igrama

Sub, 18.03.2017 - 11:01 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Šamot 31:25 (17:10)

Sportska hala u Subotici. Gledalaca: oko 900. Sudije: Boričić Marko i Marković Dejan. Isključenja: Spartak Vojput 8 min. Šamot 4 min. Sedmerci: Spartak Vojput: 2/2, Šamot: 9/6

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 4, Radović 4, Kojadinović 1, Perović, Stevanović 1, Potpara 3, Medić, Delibašić 3, Petrović, Mikić, Županjac 7, Jelić 3, Petrović I., Rakocija 5, Abadžić. 

Šamot 65: Pešić 5, Milićević, Ilić, Ranković 5, Lomić 1, Radosavljević, Živojinović 2, Praščević 2, Čolović, Glišić 4, Tomićč 2, Živković, Milinić 4, Šinik, Mitrović, Đorđević.

Rukometaši Spartak Vojputa pokazali su svoj kvalitet i karakter i sigurnom igrom osvojili bodove koje prenose i u plej of. Utakmica je počela minutom ćutanja zbog odavanja počasti preminulom predsedniku kluba Dušku Dražiću koji je kao većinski vlasnik Kompanije Vojput nesebično pomagao klub i bio stalna podrška igračima.

Domaći rukometaši su u meč ušli silno motivisani i već na samom startu pokazali da žele nove bodove. U 3. minutu imali su vodstvo od 3:0, nakon kontre Radovića. Živojinović u sledećem napadu smanjuje, međutim usledio je odgovor preko Jelića i Stevanovića za 5:1. Nakon odbrane ponovo odličnog golmana Petrovića, gol iz kontre postiže Županjac za 6:1 i primorava trenera Šamota za minut odmora. Tajm aut nije pomogao gostima, golom Đekića i Radovića subotičani dolaze do 8:1 nakon samo deset minuta igre.

Iskoristili su rukometaši Šamota brojčanu prednost od dva igrača više i smanjili na 9:4. U sledećem napadu Rakocija pod pasivom postiže odličan gol da bi Županjac iz kontre vratio na plus sedam, 11:4. Raspoloženog golmana Petrovića na golu kod sedmerca za Šamot zamenio je Abadžić koji dva puta odličnom intervencijom brani najstrožu kaznu. Minut pre kraja prvog dela Rakocija je presekao napad gostiju i povećao prednost subotičana na 17:9. Poluvreme je završeno golom Tomića za 17:10.

Početkom drugog poluvremena domaći su napravili nekoliko grešaka u napadu i dozvolili protivniku da serijom priđe na tri gola, 20:17. Nakon tajm auta koji je zatražio Slaviša Laković, raspoloženi i borbeni Županjac prekida seriju Šamota za 21:17. Glišić smanjuje sa sedam metara a nakon još jeden uspešne odbrane Abadžića, koji je branio u drugom poluvremenu, Đekić postiže važan gol za 22:18 u 40. min. Golovima Rakocije i Županjca domaći ulaze u mirnu završnicu, 24:18.

Deset minuta pre kraja Abadžić brani i treći sedmerac nakon kojeg Delibašić postiže svoj treći gol u nizu za 27:20. U finišu utakmice trener Laković na parket šalje mlade igrače, Stefanovića i Kojadinovića koji dobija aplauze publike za gol u poslednjoj minuti za 31:24. Konačan rezultat postavlja Lomić.

Spartak Vojput u sledećem kolu ujedno poslednjem pred nastupajući plej of gostuje u Beogradu ekipi Partizana. Utakmica se igra uz subotu 25. marta sa početkom od 20 časova.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search