Данас бесплатни здравствени прегледи у МЗ Александрово

Kategorija: 

Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Суботица, у партнерству са Домом здравља Суботица, огранизује другу промотивну акцију 24. марта у термину од 9 до 12 часова у просторијама МЗ Александрово, ул. Аксентија Мародића бб. Акција се организује у оквиру обележавања Марта – месеца борбе против рака са циљем превенције ризичних понашања и промоције скрининг прегледа.

Запослени Дома здравља ће мерити вредности крвног притиска, шећера и масноћа у крви, а биће уручeн и ФОБ-тест за откривање минималне количине крви у столици.

Лекар ће свим женама прегледати дојке и дати савете за самопреглед и указати на важност одазивања на скрининг мамографију и одазивања на ПАПА-тест. Запослени Завода ће свим заинтересованим становницима мерити телесну висину и тежину и утврдити степен ухрањености (BMI-индекс телесне масе), а свим пушачима и онима који су изложени дуванском диму измерити вредност угљен-моноксида у издахнутом ваздуху на апарату смокилајзер. После извршених мерења сви суграђани ће добити савете о здравом начину исхране и како да изгубе вишак килограма, као и савете о другим здравим понашањима. Пушачи ће добити савете како да буду ефикасни у остављању цигарета.

Позивамо све становнике да брину о своме здрављу и провере своје факторе ризика. Промене су могуће, то можеш и ти. Мењај своје лоше навике у корист здравља, никада није касно.

Ličnosti: 
Custom Search