Pripreme za nadolazeće leto na Paliću

Pet, 24.03.2017 - 01:34 -- nikola.tumbas
Miladin Vidaković o renoviranju objekta na ulazu na Muški štrand
Miladin Vidaković o renoviranju objekta na ulazu na Muški štrand

Nebojša Daraboš, direktor Park Palića, u obilasku radova duž obale, kaže:   Svi koji se prošetaju Palićem mogu primetiti da se proleće provodi radno te da se intenzivno radi na pripremanju za predstojeću sezonu. U toku su radovi na uređenju Termalnog bazena koji su zbog loših vremenskih prilika tj. većeg broja hladnijih dana kasnili, međutim, završetak istih se očekuje na vreme odnosno otvaranje bazena biće u predviđenom roku tj. do 15.maja.

Prostor je kompletno očišćen i kreće se sa popločanjem i uvođenjem podnog grejanja kao i zatvaranjem dela bazena. Na jednom delu platoa pored bazena uradiće se drvena nadstrešnica površine 60 m2 gde se postaviti boksovi za stvari. Ostali radovi i nabavka dodatne opreme na bazenu će biti usklađeni sa dinamikom pristizanja sredstava iz Ministarstva.  Za sam projekat postojećih kabina se radi idejno rešenje i u planu je da se već ove godine deo kabina rekonstruiše.

Uređena je i pešačka staza na Vikend naselju u dužini od 550m a biće postavljeno i deset klupa i kanti za otpatke.

Na delu obale kod objekta zvanog Sokolac, odmorištu za rekreativce, koje je spolja uređeno od strane Park Palića, postavljen je teren za basket i teretana na otvorenom. Sam basket teren sa jednim košem, nastao je od podloge starog betonskog terena za odbojku, koji je iznivelisan i pokriven sa najmodernijom podlogom za igru "Street basketa".  Sledi još postavljanje ograde koja će olakšati igru. Takođe je u planu na se u narednom periodu poboljša rasveta kao i da se postavi video nadzor. 

Radi se na uređenju zelenih površina, niveliše se i čisti teren. Deo šetališta će se popraviti, preslagati i zameniće se izlomljemljene a dovešće se u red i postojeći urbani mobilijar. Obala ispred veslačkog kluba, popločana je sa betonskim pločama skinutim sa dela uređenog šetališta pored peščane plaše.  

Na peščanoj plaži odbojkaški tereni su poravnati i spremno dočekuju sportiste i rekreativce.  

Ostaje nam da vidimo šta i kako sa molom ispred čarde Kapetanski rit koji je renoviran nekoliko puta u prethodnom periodu, ali očigledno nedovoljno kvalitetnim materijalom (vidi prilog ovde - https://www.subotica.info/2013/08/12/obezbedena-sredstva-za-sanaciju-mol...), što ga u nekim delovima sada čini nepreporučljivim za korišćenje za šetnju. Da bi se on doveo u red potrebna su veća finansijska sredstva sa kojima Park Palić za sada ne raspolaže, tako da će se sada uraditi samo jedan deo mola iz sopstvenih sredstava predviđenih za tekuće održavanje.  

Smatramo da su Muški štrand i Peščana plaža aktraktivniji ove sezone za posetioci te da će pored turista u ovom delu Palića uživati i veliki broj rekreativaca i posetilaca iz Subotice što je jedan od celjeva preduzeća Park Palić.

Custom Search