Dve medalje plivača Spartak Prozivke u dresu reprezentacije

Pon, 27.03.2017 - 17:33 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda takmičari iz plivačkog kluba Spartak Prozivka učestvovali su na dva takmičenja u više starosnih kategorija. Najmlađi su bili u Bečeju na prvenstvu Srbije za pionire a dva najbolja takmičara su u dresu reprezentacije Srbije nastupili u Banja Luci. 

U organizaciji Plivačkog Saveza Bosne i Hercegovine u Banja Luci je na Gradskom olimpijskom bazenu održan Susret reprezentacija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Selektor reprezentacije Srbije, Dejan Pejinović, odabrao je 60 najboljih plivača iz države u kategorijama seniora, juniora i kadeta, koji su branili boje Srbije na ovom takmičenju. U sastavu reprezentacije našla su se i dva plivača iz PK Spartak Prozivka, Savić Novak i Farkaš Balaž u kategoriji kadeta. Za sve četiri reprezentacije nastupilo je oko 260 takmičara. Novak Savić je u kategoriji kadeta osvojio dva četvrta mesta u disciplinama 100 metara slobodno i 100 metara delfin dok je treće mesto zauzeo u disciplini 50 metara delfin. Farkaš Balaž je dva puta bio peti i to u disciplinama 50 metara i 100 metara prsno dok je 7. mesto zauzeo u disciplini 200 metara prsno. U štafeti, sa ostalim članovima reprezentacije na 4 x 100 metara mešovitim stilom Farkaš je sa ekipom zauzeo treće mesto.

Pioniri su se takmičili na bazenu SC „Mladost“ u Bečeju gde je održano prvenstvo Srbije za pionire za dečake rođene 2005. i 2006. godine i devojčice rođene 2006. i 2007. godine. Ukupno je bilo prijavljeno oko 300 takmičara iz više od 60 klubova iz države koji su se takmičili u blizu 1200 individualnih disciplina i 90 štafeta. Spartak Prozivka je prema odluci trenera Udicki Bojana učestvovao sa 6 plivača, 3 dečaka i 3 devojčice čime je zauzeo 9. mesto u ekipnom plasmanu. Najzapaženiji rezultat postigla je Vetšein Ema (2006.god.) koja je u disciplini 400m slobodnim stilom bila druga i osvojila srebrnu medalju.

Autor teksta: 
Custom Search