Četvrto mesto pionira plivačkog kluba Spartak

Uto, 28.03.2017 - 21:42 -- dejan.vukovic

Tokom proteklog vikenda, 25. i 26.marta takmičari plivačkog kluba Spartak učestvovali su na Prvenstvu Srbije u plivanju za pionire, takmičare uzrasta 10-12 godina, koje je održano u Bečeju u organizaciji Plivačkog saveza Srbije.

Na ovom značajnom takmičenju za mlade plivače nastupilo je preko 300 plivača i plivačica iz 48 klubova Srbije. U ovako konkurenciji plivači Spartaka su zauzeli odlično četvrto mesto, sa ukupno osvojene četiri medalje. Najistaknutija takmičarka Spartaka je bila Romić Vanja, koja je osvojila tri medalje u individualnoj kategoriji: zlatna u disciplini 100m prsno, srebrna u disciplini 200m slobodno i bronzana na 100m mešovito. U štafetnoj konkurenciji, ženska štafeta 4×50 slobodno u sastavu Kuti Lili, Kovač Monika, Pivarčik Tamara i Romić Vanja osvojila je bronzanu medalju. U sastavu ekipe koja je ostvarila ovako visok plasman nastupili su: Barši Marko, Knežević Luka, Zavišić Filip, Dulić Danilo, Babić Taša, Keseić Petra, Kovač Monika, Pivarčik Tamara, Kuti Lili i Romić Vanja.

U isto vreme Hajagoš Adriel (2002) je po prvi put nastupio u zvaničnom sastavu reprezentacije Srbije u Banja Luci na susretu reprezentacija BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Adriel je kao jedan od najmlađih učesnika takmičenja osvojio četvrto mesto u disciplini 200m delfin.

Autor teksta: 
Custom Search