Uskoro nova angio-sala u subotičkoj Bolnici

Čet, 30.03.2017 - 17:56 -- dejan.vukovic

Tokom ove godine u subotičku bolnicu će se investirati 100 miliona dinara. Povodom ulaganja koje daje Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, bolnicu su obišli Pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i v. d. direktora Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar. Tokom boravka u bolnici obišli su Odeljenje za plućne bolesti koje će u obnovljenim prostorijama prve pacijente primiti do kraja ove godine, kao i prostorije gde će biti nova angio - sala koje bi trebalo da bude završena do juna meseca tekuće godine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković je izjavio da će pokrajinska Vlada ove godine u Opštu bolnicu u Subotici investirati više od 100 miliona dinara - Uskoro će kvalifikovani i stručni tim kardiologa u subotičkoj bolnici u projektu Pokrajinske vlade opremenja angio-salama u tri velika grada u Vojvodini: Subotici, Somboru i Zrenjaninu poklanjati zdravo srce nakon preležanog infarkta. Na taj način će prestati loša zdravstvena pokrajinska politika koja je do sada bila u lečenju najtežih kardio vaskularnih bolesnika da u Vojvodini postoji samo jedno mesto gde imamo mogućnost da uradimo angiološku proceduru, uprkos činjenici da jedan minut kašnjenja ukazane pomoći kod akutnog infarkta bolesnom čoveku uzima 17 dana životra. Pokrajinska vlada zajedno sa Republičkom vladom i lokalnom samoupravom uložila je velika sredstva u ovaj projekat i uskoro očekujemo da će projekat angio sala u Vojvodini zaživeti. Pokrajinska vlada će preko 100 miliona dinara investirati u opštu bolnicu u Subotici. Planiran je završetak radova i premeštaj Odeljenja za pulmologiju iz zgrade koja je stara 150 godina a u toku je i nabavka potrebne medicinske opreme za Opštu bolnicu u iznosu od preko deset miliona dinara. 

Ištvan Pastor se zahvalio Pokrajinskom sekretaru što je došao u Suboticu i uverio se u stanje opšte bolnice. - Konstatovali smo da u zgradama koje su stare i po 150 godina ima puno toga da se uradi. Sredstv akojima raspolažemo nisu dovoljna da se sve odjednom uradi, ali smo sa njima zaokružili prve značajne korake. Prva je preseljenje pulmologije u obnovljeni deo nove bolnice, to nije samo građevinski poduhvat nego i medicinsko tehnički. Druga je kvalitetna novina a to je nova angio sala gde će raditi ljudi koji će biti osposobljeni da se koriste opremom i pružaju pomoć onome kome je to najbitnije. 

Direktora Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar se zahvalio na pomoći i ulaganju u zdravstvo - Nova angio sala će dovesti do potpuno novog kvaliteta u lečenju akutnog infarkta miokarda i da će od polovine ove godine lečenje tih bolesti biti obavljano po najvišim svetskim standardima. Druga novina je preseljenje odeljenja pulmologije u noviji deo bolnice iz zgrade koja je stara preko 150 godina. Pacijenti će ovde biti lečeni po najnovijim doktrinama. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search