Fudbaleri Spartaka gostuju Crvenoj Zvezdi

Pet, 31.03.2017 - 18:03 -- dejan.vukovic

Fudbalerima Spartak Ždrepčeve krvi u 28. kolu Super lige gostuju šampionu države, ekipi Crvene Zvezde. Meč se igra u subotu 1. aprila sa početkom od 16 časova.

Subotičani su u velikoj borbi za plasman u plej of, zbog čega im je svaki osvojen bod izuzetno važan. Andrej Černišov najavljuje da se Spartak neće samo braniti u Beogradu – Crvena Zvezda igra moćan i dobar fudbal, u ravni sa evropskim ekipama. Napravili su dobar balans između odbrane i napade, a posmatrajući njihove poslednje igre mogli smo da vidimo da ne odustaju od pobede do poslednje sekunde meča. Odlika je to igrača sa velikim samopouzdanjem. Međutim, imaju i oni svoje mane, a mi ćemo se postarati da te mane iskoristimo. Imamo plan za utakmicu i sigurno da ne idemo da se branimo, nego da pokažemo dobar fudbal. Za ovakve utakmice nije potrebno posebno motivisati igrače.

Zbog obaveza reprezentacije, bila je dvonedeljna prvenstvena pauza koju su subotičani dobro iskoristili. Po rečima Černišova pauza je došla u pravom momentu – Dobro smo radili u ovoj pauzi, odigrali smo i jedan prijateljski meč u Budimpešti protiv MTK u kojem smo proverili igrače koji su imali manju minutažu. Spartak je posle dužeg vremena imao četiri prvotimca u raznim reprezentativnim selekcijama i tek smo na treningu u petak bili kompletni.

Nemanja Nikolić očekuje dobro izdanje svoje ekipe – Očekujem da izađemo na teren i pokažemo kvalitet i da smo zasluženo u bobri za plej-of. Biće sigurno lepa atmosfera, imamo dosta mladih igrača, ali i onih iskusnijih. Ima među nama i onih koji su igrali u Crvenoj Zvezdi, kao što su Mudrinski i Purović. Naša prednost može biti u tome što imamo mlade igrače koji su željni dokazivanja.

Od Ognjena Mudrinskog se u svakom susretu očekuju golovi. – Zvezda je sigurno favorit, ali i mi imamo šanse da ugrozimo rivala. Idemo da pokažemo šta znamo i da ostanemo u borbi za plej-of. Iako sam igrao u Zvezdi, pripremam se za taj meč, kao protiv svakog rivala. Daću sve od sebe da dam pun doprinos dobrom rezultatu Spartaka. Kada sam došao u Spartak, rekao sam da mi treba period da se vratim, čini mi se da sam sada u formi po kojoj me pamte navijači u Srbiji. Želim da postignem što više golova u prvenstvu pa što ne i protiv Crvene Zvezde na Marakani, baš kao i protiv bilo koje druge ekipe.

U timu Spartaka izostaće Glavčić, Bašanović, Krmar, Tomović i Anđić, međutim Černišov ima veliki fond igrača koji mogu da zamene sve one koji nedostaju.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search