Vaterpolisti Spartak Prozivke najbolji u Srbiji

Ned, 02.04.2017 - 23:16 -- dejan.vukovic

Vaterpolisti Spartak Prozivke osvojili su Kup Srbije u konkurenciji do 15 godina i time ostvarili veliki uspeh za subotički vaterpolo. Na finalnom turniru Kupa koji je održan u Novom Sadu učestvovali su domaćin Vojvodina, Crvena Zvezda i Partizan. 

Igrači predvođeni trenerom Nemanjom Andrićem ostvarili su tri pobede i jednu utakmicu odigrali nerešeno i time zasluženo postali najbolji u Srbiji, što je prvi put u istoriji Subotičkog vaterpola. 

Prvi protivnik im je bila ekipa Crvene Zvezde sa kojom su odigrali 6:6. Nakon toga na red je došla novosadska Vojvodina koja je u punoj meri osetila jačinu subotičana. Vaterpolisti Spartak Prozivke su pokazali svoj kvalitet i sa ubedljivih 12:2 savladali svoje vršnjake iz Vojvodine. Treći meč protiv Partizana je odlučivao o pobedniku Kupa Srbije.

Vaterpolisti Spartak Prozivke su bili bolji od Partizana, slavivši sa 7:5 (1:1,2:2,3:1,1:1) Meč je bio odlučen krajem trećeg perioda kada su subotičani poveli sa 6:3.

Ovom pobedom prekinuli su dominaciju Partizana i pokazali da se klub nalazi na pravom putu i da uskoro možemo da očekujemo Spartak Prozivku u vrhu srpskog vaterpola i u seniorskoj konkurenciji kada ovi mladi igrači stasaju. Dobar rad u klubu odrazio se na rezultate a ovaj današnji je samo kruna uloženog truda i rada.   

Ekipa Spartak Prozivke koja je postala novi prvak Srbije: Zeljković, Sabo B, Radković, Ivković, Varkulja, Konatar, Tonković, Saulić, Kokai, Bedić, Stojanović M., Stojanović J., Perez De Guzman, Dukić, Jarić i Nedeljković

Autor teksta: 
Custom Search