Обележавање Светског дана здравља

Kategorija: 

Поводом обележавања Светског дана здравља Завод за јавно здравље Суботица и Црвени крст Суботица уз подршку Дома здравља Суботица и Апотеке Суботица организују 7. априла 2017. године (петак) следеће активности:

Квиз такмичење „Шта знаш о здрављу – шта знаш о Црвеном крсту?“, у термину од 10 часова у просторијама Црвеног крста Суботица, Трг жртава фашизма 3. Пријавиле су учешће 4 основне и 5 средњих суботичких школа, а квиз такмичење ће се одржати у виду интерактивног учешћа такмичарских екипа које треба да прођу 6 пунктова и на сваком пункту да успешно реализују по 3 групе задатака. Поред теоретског знања о различитим аспектима здравља учесници квиза треба да покажу и одређена практична знања и вештине. За најбоље су обезбеђене и медаље, наставак такмичења на покрајинском нивоу и 7 дана боравка у летњем кампу. Циљ ове акције је промоција здравља и здравих понашања у очувању и унапређењу здравља од најранијег узраста, као и промоција хуманих вредности и солидарности у заједници.

Промотивна акција „Проверите факторе ризика – брините о своме здрављу“, у термину од 9 до 12 часова у ТЦ „Рода“, Сегедински пут 92. Сви заинтересовани ће моћи проверити стање своје ухрањености, измерити крвни притисак, шећер и масноће у крви. Сви пушачи ће моћи проверити вредности угљен-моноксида у издахнутом ваздуху, а после извршених мерења лекари ће давати савете о важности усвајања здравих понашања. Циљ ове акције је скретање пажње на значај правилне исхране, физичке активности, непушења и одговорног пијења алкохола у очувању и унапређењу свеукупног здравља. На инфо пулту ће се делити промотивни и едукативни материјал.

Позивамо све наше суграђанке и суграђане да подрже планиране активности које се организују у нашем граду. Учините данас и ви нешто за своје здравље!

Ličnosti: 
Custom Search