Fudbaleri Spartaka u izuzetno važnom meču dočekuju Metalac

Sub, 08.04.2017 - 01:25 -- dejan.vukovic

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi igraju izuzetno važan duel u nedelju 9. aprila od 17 časova na Gradskom stadionu u Subotici. Subotičani dočekuju Metalac u možda odlučujućem meču za plasman u plej of. Samo pobeda im omogućava mogućnost igranja među osam najboljih, ali nažalost moraju da posmatraju i igre ostalih rivala.

Šef struke Andrej Černišov ističe važnost nedeljne utakmice – Svi dobro znamo važnost utakmice protiv Metalca. Međutim, ako uđemo u meč kao protiv Zvezde, utakmicu ćemo dobiti. Očekujemo da će ovo biti teška utakmica za nas, Metalac je u seriji od pet poraza i očekujemo da će doći ovde da naprave neki rezultat. Ekipe koje su u seriji poraza su veoma opasne jer žele da prekinu takav niz. Naši igrači će imati plan koji će morati da ispune i ukoliko to ostvare i uđu u meč kao protiv Crvene Zvezde, onda se nadamo najboljem. U ekipu su se vratili Bašanović i Glavčić koji su odradili kartone, raduje i povratak Krmara i Tomovića koji su se oporavili.

Ulazak u plej of ipak ne zavisi samo od rezultata Spartak Ždrepčeve krvi – Mi sada zavisimo i od drugih ekipa kako će igrati. No osvrćemo se na našu igru, važno je da mi pobedimo u nedelju i onda da posmatramo kako će se stvari odvijati. Pred nama je važnija utakmica od prethodnih, što igrači dobro razumeju. Radićemo i na tome da ih još malo rasteretimo i smanjimo im opterećenje.

Postoji mogućnost da se zbog vremenskih uslova pri kraju utakmice po prvi put upale i reflektori na stadionu. – Što se tiče reflektora, ne znam hoće li biti upaljeni, a bez obzira na to da li igrali sa ili bez svetla, naš je zadatak da pobedimo. - rekao je Černišov

Svoje viđenje predstojeće utakmice izneo je i prvotimac Vladimir Jovović - Ovo je možda i najvažnija utakmica za nas. Cela sezona nam stoji u ovoj jednoj utakmici, ne samo u borbi za plej of, nego da sakupimo što više bodova u ova poslednja dva meča regularnog dela za nastavak takmičenja bilo to u plej ofu ili plej autu. Dolazi nam protivnik koji jeste u rezultatskoj krizi, međutim to je ekipa koja ima dobre i kvalitetne igrače. Igraju kvalitetan fudbal bez puno dugih lopti što će nama sa jedne strane odgovarati jer se sigurno neće braniti. Moramo napokon da iskoristimo prednost domaćeg terena i da što više želimo pobedu jer je u tom slučaju i plej of blizu.

Sličnog mišljenja je i Aranđel Stojković - Veoma važna utakmice je pred nama. Već smo zaboravili meč protiv Cvene Zvzede, u kojem smo poraženi iako smo pružili dobru partiju. Teško igramo pred svojom publikom, gde smo izgubili puno bodova. Vreme je da iskoristimo domaći teren u borbi za plej of, što nam je prvenstveno bio i cilj pre početka sezone. Imamo mladu ekipu i mislim da to možemo da iskoristimo.

Utakmica će imati i humanitarni karakter. Ulaznice će biti besplatne a na ulazu na zapadnu tribinu biće postavljena kutija u kojoj će se sakupljati dobrovoljni prilog za pomoć deci iz škole „Braća Aksić“ u selu Staro Gracko, blizu opštine Lipljan na Kosovu i Metohiji. Ta Škola ima 16 đaka koji žive i uče pod ekstremno teškim okolnostima. Jedan od najvećih masakra srpskih civila tokom rata na Kosovu dogodio se baš u Starom Grackom, 23. jula 1999. godine, kada je 14 Srba, među kojima je bilo žena i dece, mučeno i ubijeno od strane albanske zločinačke organizacije OVK. To je poslednje srpsko selo severno od Prizrena i potpuno je okruženo albanskim selima. Mnogi đaci u školi su rođaci i potomci ubijenih te kobne večeri 1999. godine.

Pored toga na platou ispred zapadne tribine, biće postavljen pult za prodaju stare klupske opreme: očuvani dresovi, šorcevi i majice a sav prikupljeni novac biće usmeren za srpsku enklavu na granici Srbije i Albanije.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search