Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

IX Butkicijada i uskršnji vašar

Ned, 09.04.2017 - 16:42 -- nikola.tumbas
Otvaranje IX Butkicijade i uskršnjeg vašara
Otvaranje IX Butkicijade i uskršnjeg vašara

"UDRUŽENJE ZA UZGOJ SVINJA RASE MANGULICA VOJVODINE" organizuje manifestaciju pod nazivom " IX BUTKICIJADA I USKRŠNJI VAŠAR“, u parku ispred Gradske kuće kod spomenika Svetog trojstva.

Posetite ovaj vašar do 13. aprila. u parku ispred Gradske kuće kod spomenika Svetog trojstva, naći ćete sve potrepštine za Uskršnje praznike.

Manifestacija kao i do sada obuhvata prezentaciju proizvoda kako od  mangulice, tako i od obične svinje, prezentaciju proizvoda od podolskog govečeta.    

Pored toga, u asortiman će biti uvršteni i proizvodi domaćih manufaktura, koji verno oslikavaju ponudu i mogućnosti subotičke opštine, kao i sve što je potrebno za uskršnju trpezu (šunka, ren, šarena jaja).

Posetiocima će biti izloženi mali zečevi kojima će imati pristup, dok će gurmani moći uživati u raznim specijalitetima.

Manifestaciju je otvorio Akoš Ujhelji član gradskog veća, zadužen za oblast privrede: - Moramo čuvati i negovati ovakve manifestacije jer zbog današnjeg ubrzanog tempa života brza hrana sve više uzima maha, i sada je prilika da u centar pažnje stavimo tradicionalne ukuse i mirise domaće hrane.

U okviru manifestacije, održano je i ocenjivanje šunke, koje su uradili: dr Vasa Isakov, inž. tehonlogije Lajčo Skenderović i dr vet.med. Živojin Nikolić.

dr Vasa Isakov: Odlike po kojim se ocenjuje šunka su: boja , miris i ukus, ne sme biti preslanjena, opšti izgled, mesnatost i kako se seče i servira.

 

 

Tagovi: