Vaterpolisti Spartak Prozivke osvojili Međunarodni turnir

Pon, 10.04.2017 - 16:07 -- dejan.vukovic

Juniorska selekcija Vaterpolo kluba Spartak Prozivke osvojila je jak međunarodni turnir koji je održan u Bečeju od 7. do 9. aprila pod nazivom "Trofej Bečej 2017". Pored subotičana učestvovali su Opatija, Bečej, Barseloneta, Mediterani i NT Slovenija. 

Spartak Prozivka je turnir završila bez poraza, zabeležili su 4 pobede i samo jedan remi. 

Rezultati: 

  • Spartak-Prozivka : Opatija 13:3
  • Spartak-Prozivka : Barseloneta 10:9
  • NT Slovenija : Spartak-Prozivka 8:8
  • Spartak-Prozivka : Mediterani 15:6
  • Bečej : Spartak-Prozivka 7:10

Nastupali su u sledećem sastavu: Nicolas Perez de Guzman Prčić, Varkulja Čongor, Krstajić Luka, Ćurčin Milijan, Varkulja Viktor, Horvacki Aleksandar, Saulić Aleksandar, Vučković Luka, Horvacki Sandro, Katić Luka, Pejčić Dušan, Vekonj Arpad, Radičev Aleksa, Orčić Filip, Ekmečić Nenad, Ilovac Miloš i Ćirić Veljko. Trener: Nemanja Andrić.

Redosled ekipa na turniru je bio sledeći: 

  1. Spartak-Prozivka 13 bodova
  2. Barseloneta 12 bodova
  3. NT Slovenija 10 bodova
  4. Mediterani 6 bodova
  5. Bečej 3 boda
  6. Opatija 0 bodova

Dobri rezultati igrača Spartak Prozivke prepoznati su i od nacionalnog Saveza. Tri igrača su dobila poziv za nastup za Reprezentaciju Srbije (2002. godište) koja učestvuje na Uskršnjem turniru koji će se održati u Miškolcu od 13. do 16. aprila 2017. godine. Poziv su dobili Zeljković Filip (golman) i igrači Tonković Matija i Varkulja Viktor. Trener reprezentacije je Nemanja Andrić. 

Vaterpolo klub Spartak Prozivka privlači sve veći broj mladih sportista koji žele da se bave ovim sportom. Klub je ove godine prijavio čak 7 takmičarskih selekcija za Prvenstvo Vojvodine i time su jedini su klub u Vojvodini koji će imati takmičarsku selekciju u svim kategorijama.  

Autor teksta: 
Custom Search