Dupli sportski program u sredu

Uto, 11.04.2017 - 22:11 -- dejan.vukovic

Ljubitelji sporta u Subotici će u sredu imati prilike da uživaju u dve kvalitetne utakmice koje se održavaju u Hali sportova. Rukometaši Spartak Vojputa od 16:30 dočekuju ekipu Sloge u 3. kolu plej ofa, dok košarkaši Spartaka od 19 časova igraju odlučujuću utakmicu za ulazak u Super ligu protiv ekipe Napredka.

Nakon pobede u Aranđelovcu, rukometaši Spartak Vojputa u odličnoj atmosferi dočekuju ekipu Sloge. Utakmica se igra u sredu 12. aprila sa početkom od 16:30 časova. U prvenstvenoj utakmici koja je odigrana početkom februara subotičani su pobedili sa 37:30, i sigurno da će gosti imati veliki motiv da uzvrate i pokušaju da odnesu bodove.

Kapiten Spartak Vojputa, pivot Dušan Kosović ističe želju za novom pobedom - Nova utakmica, novo dokazivanje. Mi smo ekipa koja raste iz utakmice u utakmicu cele ove sezone. Očekujem da u meču protiv Sloge nastavimo uspešan niz od prošlog kola i da polako podižemo formu ka onom glavnom cilju ove sezone a to je finalni turnir Kupa Srbije. Naš sledeći protivnik je izuzetno kvalitetn aekipa Sloge koja će doći u Suboticu rasterećena da se nadigrava. Spremni smo da odgovorimo na sve zadatke koje će nam postaviti trener Slaviša Laković i očekujem pobedu na domaćem terenu i dva nova boda.

Košarkaši Spartaka nakon propuštenih par prilika u sredu od 19 časova imaju priliku da overe ulazak u Super ligu. Potrebna im je pobeda protiv Napredka pred svojom publikom ili eventualniu poraz Beovuka od Dynamica.    

Miloš Nikolić, prvotimac Spartaka  – Imali smo dosta prilika da završimo mesto u Super ligi ranije, a sada nam dolazi šansa kroz susret sa ekipom Napretka. Rival će sigurno biti rasterećen, svoja pitanja su rešili. Igramo pred domaćom publikom i na nama je da obezbedimo nastavak sezone, pa da za desetak dana u Subotici dočekamo Crvenu zvezdu.

Trener KK Spartak, Dušan Alimpijević, očekuje da ekipa uspešno – Bilo je mnogo utakmica koje smo pripremali kao najvažnije, u čemu se ekipe a naročito naša, sa svesno smanjenim rosterom potroši. Propustili smo šanse protiv Konstantina i OKK Beograda, ali treba se setiti i nekih drugih utakmica, dobrih izdanja protiv Borca i Zemuna. U poslednjem kolu pred svojom publikom odlučujemo o svojoj sudbini, bilo bi mi puno srce kada bismo posao završili na pravi način. Igrači su svesni da sa ovom pobedom mogu da se upišu bar u jedan red, ako ne u celu stranicu Spartaka. Nema šta da zamerim igračima na dosadašnjim rezultatima. Mnogo je tu ekipa koje su bile viđene na četvrtom mestu, mi smo tek drugu godini stabilan prvoligaš, a nalazimo se u situaciji da pred svojom publikom nagradimo sebe za sve što smo uradili u prethodnom delu sezone.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search