Малишани бојама и маштом украсили ускршње јаје и Трг слободе

Čet, 13.04.2017 - 20:39 -- nikola.tumbas

Поводом предстојећих ускршњих празника данас је на Тргу слободе, у организацији Града Суботице, одржана манифестација под називом „У сусрет Васкрсу/Ускрсу - бојама и маштом“. Манифестација је била отворена за све малишане који су желели да бојама украсе централни суботички трг и велико ускршње јаје од стиропора које је за ову прилику поклонила компанија „Мастерпласт“.

Члан Градског већа задужена за област културе, Мирослава Бабић, изјавила је тим поводом да је Васкрс/Ускрс један од највећих хришћанских празника, а јаје симбол новог рађања и живота.

– Манифестацијом 'У сусрет Васкрсу/Ускрсу – бојом и маштом' желимо да обрадујемо наше најмлађе суграђане и уведемо их у предстојеће празнике. Дечја машта је неисцрпан извор идеја и свако дете требало би да добије прилику да искаже своју креативност. Зато смо малишанима из нашег града пружили могућност да фломастерима обоје ускршње јаје и бојанке и да кредама исцртају Трг слободе – нагласила је Мирослава Бабић.

Уз изражавање захвалности на учешћу у акцији малишанима из Предшколске установе „Наша радост“, Удружења „Заједно“ и Дома „Колевка“, Мирослава Бабић је свим Суботичанима који славе Васкрс и Ускрс пожелела да предстојеће празничне дане проведу у кругу својих породица, у љубави, срећи и миру.

 

FB live link (1900 - 2017.04.13.20.30.):

https://www.facebook.com/OnLineArhivaSubotice/videos/10154517954588061/

Autor teksta: 
Custom Search