Razbojništvo na pustari Makove sedmice

Pet, 14.04.2017 - 21:02 -- nikola.tumbas
Kako ovce razumeju naredbu na tri jezika
Kako ovce razumeju naredbu na tri jezika
Antunović Mihajlo Da se javi neko ko je video prikolicu sa desetak ovaca
Antunović Mihajlo Da se javi neko ko je video prikolicu sa desetak ovaca
Ivica Matin Kako su me natukli kradljivi ovaca
Ivica Matin Kako su me natukli kradljivi ovaca
Šišanje ovaca protiv njihove volje
Šišanje ovaca protiv njihove volje

Tokom noći 13. na 14.april na Makovoj sedmici, na samoj granici sa Mađarskom, čobanin Ivica Matin bio je istučen, i ostavljen vezan, pri krađi ovaca koje je čuvao za vlasnika istih, Antunović Mihajla.

Policija je izvršila uviđaj, a  vlasnik je izrazio želju da se ova informacija objavi, u nadi da će neko videti i u slučaju da je primetio prikolicu sa desetak ovaca kako juri po subotičkoj pustari na Makovoj sedmici ili u okolini Radanovca, alternativnom pravcu zametanja tragova stanovite ekipe koja je odlučila da za ovogodišnji, zajednički, najveći hrišćanski praznik, Uskrs, lično žrtvuje nekoliko ovaca.

U prilogu su izjave vlasnika ovaca Antunović Mihajla i Ivice Matina.

Mihajlo kaže:  Za 35 godina kako držimo ovce ovo se nije dogodilo.

A u šumi i okolini se izgleda krade sve što je dostupno. Nedavno su nestali i trupci dužine 4 metra koji mogu da se dignu samo sa dizalicom. Prošle godine su komšiji ukrali košnice, i on je tu informaciju stavio na internet i pomoglo je (to razlog zašto je ova priča stavljena na net). Jedan pčelar iz južne Srbije je primetio kamion sa SU tablicama u njegovom kraju i prijavio pa se tako rešio slučaj. ( zima nije vreme za transport pčela - to je bio odavajući detalj koji je razotkrio lopove razotkrio ).

Ovog puta jedno je sigurno, ekipa koja je ovo uradila nije došla iz Mađarske, logorska žica na granici i nadletanje helikoptera suseda to neprijatno dokazuju.

U prilozima  je i šišanje ovaca kao deo ove priče...

Custom Search