Fudbaleri Spartaka pobedom započeli plej aut

Uto, 18.04.2017 - 20:50 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva Krv – Metalac 3:1 (1:1)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 200. Sudija: Srđan Obradović (Jagodina) Strelci: 0:1 Rovčanin u 7. minutu, 1:1 Stojković u 37. minutu, 2:1 Mudrinski u 51. minutu, 3:1 Ivanović u 72. minutu

Spartak Ždrepčeva Krv: Ostojić, Stojković, Kerkez, Radovanović, Bašanović, Pantić (90. Krmar), Glavčić, Savković, Torbica (81. Anđić), Jovović (46. Ivanović), Mudrinski

Metalac: Belić, Nikodijević, Koraksić, Dopuđ, Bondarenko, Rovčanin, Mijić, Panić, Krkotić (76. Ivanović), Čumić (66. Nikolić), Simović (66. Tomić).

Fudbaleri Spartaka pobedom su startovali u plej autu. Pre desetak dana isti rivali su odigrali utakmicu bez golova a danas su subotičani bili ubedljivi i sa 3:1 nakon preokreta stigli do tri boda. Meč je počeo minutom ćutanja u spomen na Josipa Zemka, nekadašnjeg igrača Spartaka a ostaće upamćen i po tome što su po prvi put upaljeni reflektori na jednom zvaničnom meču. 

Spartak je prvu šansu stvorio već u 3.minutu kada je Savković proigrao Jovovića koji je za malo bio kratak u petercu Metalca. Samo četiri minuta kasnije Metalac je stigao do vodstva. Rovčanin je primio loptu na ivici šesnaesterca uputio precizan šut u dalji golmanov ugao i doveo svoju ekipu u vodstvo.  Trebalo je desetak minuta subotičanima da se konsoliduju nakon primljenog gola. Ozbiljniju priliku imali su u 25. minutu kada je lopta došla do Mudrinskog koji iz trka prebacuje gol. Deset minuta kasnije još bolja šansa se ukazala Jovoviću koji se našao sam pred golmanom Metalca iskosa sa leve strane, ali loptu šalje pored gola. Domaćini su izjednačili u 37. minutu kada je korner sa desne strane izveo Glavčić, loptu je odbio Belić igrač Metalca ali ona se ponovo našla kod Glavčića koji upošljava Stojkovića na drugoj stativi koji glaviom sa dva metra loptu šalje u mrežu. 

Drugo poluvreme počelo je dominacijom Spartaka i vrlo brzo do rezultatskog preokreta. Savković je u 51. minutu loptu sa desne strane ubacio pred gol gde je nakon gužve Mudrinski loptu poslao u mrežu za 2:1. Spartak je novi gol postigao u 72. minutu i tako rešio pitanje pobednika. Mudrinski je nesebično uposlio Ivanovića koji iskosa sa leve strane postiže gol i donosi pobedu Spartaku. 

Ostaće zabeleženo da su na ovoj utakmici po prvi put zasijali reflektori na zvaničnoj utakmici na Gradskom stadionu. Petnaest minuta pre krajazbog oblačnog vremena i smanjene vidljivosti radnci JKP Stadion su upalili reflektore i tako meč Spartaka i Metalca uneli u sportsku istorjiu, na sreću subotičana sa ubedljivom pobedom.   

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search