Odbojkaši proslavili ulazak u Super ligu

Čet, 20.04.2017 - 22:59 -- dejan.vukovic

Muški odbojkaški klub Spartak proslavio je ulazak u Super ligu. Večeras su u prostorijama restorana Sport grill održali koktel zahvalnice gde su sa prijateljima kluba proslavili veliki uspeh. 

Odbojkaši Spartaka su kroz baraž seriju savladali Partizan u tri utakmice i obezbedili ulazak u Super ligu. Ekipa je u toku sezone 2016/17 poražena u samo dve utakmice i to od Mladog Radnika i Smedereva, dok su zabeležili 23 pobeda od kojih tri u baraž seriji protiv Partizana. 

Mladi trener Igor Žakić ističe da je najteži meč u sezoni bio onaj poslednji u Beogradu protiv Partizana u kojem su subotičani slavili sa 3:2. - Utakmica je bila rezultatski neizvesna do samoga kraja. Meč za "kidanje živaca" koji nam je na kraju doneo puno radosti. Lično sam očekivao manji otpor od Partizana posebno kada su izgubili prvi set, ali su ti momci pokazali svoj potencijal i da će biti vrhunski u ovom sportu kada za to dođe vreme. Mi smo na kraju izvukli poslednji atom snage i rešili peti set u svoju korist. 

Šta je uticalo da se ovako uspešno okonča sezona ? - Više faktora je uticalo da se plasiramo u Super ligu. Prvi je taj što su ovi momci radili pakleno tokom cele sezone u sali Hale sportova i to ne može niko da ospori. Prihvatlli su sve što sam od njih tražio, verovali u mene kao trenera, ali i u sebe. Do ovog uspeha smo došli zajednički. Mislim da smo ove sezone imali nešto što je falilo u prošloj, a to je ta odlična atmosfera među njima. U trenucima padova i slavllja uvek su se držali zajedno. I na kraju zajedno svih 14 igrača koji su trenirali su zajedno izborili ovaj rezultat. - rekao je Igor Žakić

Trener subotičana ističe da je poraz protiv Smedereva možda bio ključan za uspeh. - Posle poraza u Smederevu seli smo sa igračima i dva sata i petnaest minuta razgovarali o toj utakmici. Svako je izneo šta je imao da kaže i tu se desilo to jedinstvo i ta hemija među igračima. Već drugi dan pristup na treninzima je bio drugačiji. Iz tog poraza smo mnogo naučili i iz njega izašli znatno jači. 

Na kraju Igor Žakić je izneo plan za naredni period. - Imaćemo odmor desetak dana, nakon čega nastavljamo sa daljim radom. Uprava će obaviti razgovore sa igračima a moja želja je da ih sve zadržimo na okupu jer verujem da ovi momci uz par pojačanja imaju šta da pokažu i u Super ligi.   

 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search